Wincor Nixdorf traži spas u Dieboldu

Autor: Tomislav Pili , 10. lipanj 2015. u 21:59
Fotolia

Američki proizvođač bankomata želi kupiti njemačkog rivala u problemima.

Američki proizvođač bankomata Diebold pregovara o preuzimanju njemačkog rivala Wincor Nixdorfa koji se već neko vrijeme bori na sve zahtjevnijem tržištu. Prema navodima Frankfurter Allgemeine Zeitunga, Diebold je izabrao za savjetnika u potencijalnoj transakciji američku banku JPMorgan Chase, dok se Wincor Nixdorf odlučio za Goldman Sachs.

Prema navodima Reutersa, iz Diebolda su odbili komentirati “glasine i špekulacije” dok su u njemačkoj kompaniji ostali nedostupni za komentar. Podsjetimo, Reuters je u travnju prenio navode upućenih izvora da je Wincor Nixdorf angažirao investicijske banke sa zadatkom da ponude rješenje o budućnosti tvrtke, uključujući i njezinu prodaju.

Naime, uspon internetskog bankarstva i e-trgovine u kombinaciji sa sve nižim investicijama banaka predstavlja problem za kompaniju koja dvije trećine prihoda ostvaruje od proizvodnje i prodaje bankomata, a ostatak od prodaje POS-aparata.

Wincor Nixdorf je u travnju najavio da će otpustiti 12 posto radne snage, a i upozorio je da ove godine neće uspjeti dostići planirane prodajne i profitne ciljeve uslijed pada prodaje u Rusiji i Kini, sporog europskog oporavka i pada cijena hardwarea. Dionice su ove godine u minusu od 16 posto, a kompanija na burzi vrijedi 1,1 milijardi 
eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close