Warren Buffett preporučuje tvrtku koja i kod nas posluje u “sivoj zoni”

Autor: Poslovni.hr , 08. ožujak 2015. u 12:02
Foto: Reuters

Procjene govore da je Airbnb vrijedi oko 20 milijardi dolara.

U svom godišnjem pismu dioničarima Berkshire Hathawaya, Warren Buffet, član Upravnog odbora i jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, dao je prošlog tjedna preporuku za ulaganje u kompaniju "Airbnb" – on line platformu za pronalaženje smještaja diljem svijeta koja od svog pokretanja 2008. godine i u Hrvatskoj polako uzima sve veći udio na tržištu.

Kako piše tportal, Airbnb jedan je od najbrže rastućih startupova, a njihova "siva zona" poslovanja bila je jedna od tema o kojoj se razgovaralo na jednom od najvećih svjetskih turističkih sajmova, berlinskom ITB-u.

Procjene govore da je Airbnb vrijedi oko 20 milijardi dolara. 

Nedo Pinezić iz Zajednice obiteljskog smještaja pri Hrvatskoj gospodarskoj komori tvrdi kako je Airbnb izašao iz okvira legalnog poslovanja:

– Airbnb posluje u sivoj zoni u Europi, a samim tim i Hrvatskoj prvenstveno jer posluje s iznajmljivačima od kojih veliki dio uopće nije prijavljen. Njihov, ali ne samo njihov, već značaj svih velikih portala tog tipa, preko kojih gosti obavljaju rezervacije sve je veći, ali rastu i njihove provizije.

– Država i inspekcije tu bi trebale reagirati, uvesti češće kontrole, a kako će se stvari nastojati regulirati i kako će EU pokušati zaštiti sebe možda ćemo znati nešto više nakon ITB-a', napominje Pinezić.

Komentirajte prvi

New Report

Close