Pod kodnim nazivom “Duke”: VW 2017. pratio Preventove čelnike

Autor: Poslovni dnevnik , 17. travanj 2018. u 07:52
FOTO: Reuters

Sukob dvije kompanije.

Njemački proizvođač automobila Volkswagen (VW), prema pisanju lista Bild am Sonntag, pratio je svoje dobavljače među kojima su čelnici BiH Prevent grupe.

Kako doznaje list, navodno su u ožujku 2017. godine angažirali istražiteljsku tvrtku iz Berlina da prikupi informacije o ukupno 37 ciljanih osoba, među kojima su i članovi obitelji Nijaza Hastora, vlasnika Preventa, te nekoliko voditelja podružnica i tri odvjetnika. Bild am Sonntag navodi da su privatni istražitelji posjećivali kućne adrese ciljanih osoba, a svoja su zapažanja zabilježili u dosjeima.

Proces je dokumentiran u Volkswagenu pod kodnim nazivom "Duke". Prevent je u kolovozu 2016. godine bio u sporu s Volkswagenom zbog naglog otkazivanja ugovora.

Dvije tvrtke u sklopu Prevent grupe, Car Trim i ES Automobilguss, obustavile su isporuku autodijelova Volkswagenu, što je dovelo do zastoja proizvodnje. Novi šef VW-a Herbert Diess odmah je uključio korporativnu reviziju kako bi razjasnio zbivanja s Preventom.

Glasnogovornik VW-a je potvrdio da je bilo praćenja nakon što je obustavljena isporuka, dodavši da je istraga "premašila cilj". Prema pisanju njemačkih medija, prije desetak dana je VW doista donio odluku o prekidu suradnje s Preventom, jedina iznimka bit će tvrtka Halberg Guss. 

Komentirajte prvi

New Report

Close