Vučić ostao bez ministra financija Lazara Krstića

Autor: Poslovni dnevnik , 13. srpanj 2014. u 21:59
Lazar Krstić/I. Galović/PIXSELL

Podijelile ih razlike u ključnim stajalištima.

Srbijanski ministar financija Lazar Krstić podnio je u subotu ostavku i poslije sjednice vlade na kojoj su usvojena prva dva reformska zakona priopćio da se o povlačenju s te dužnosti dogovorio s premijerom Aleksandrom Vučićem.

Krstić je na tiskovnoj konferenciji svoj odlazak objasnio činjenicom da premijer i ministar financija "moraju imati isto stajalište" o tome što sve treba uraditi i u kojim rokovima i istaknuo kako se osobno zalagao za gotovo nemoguć program u sadašnjim uvjetima u Srbiji, uključujući smanjenje plaća i mirovina te smanjenje broja zaposlenih u javnom sektoru i tržišnu cijenu struje."Tražio sam od premijera nemoguć program za naše uvjete – smanjenje mirovina od najmanje 20 posto, smanjenje plaća najmanje 15 posto, otpuštanje minimum 160.000 zaposlenih iz javnog sektora i povećanje cijene struje od 30 posto", rekao je Krstić.

On je objasnio da je glavni razlog za povlačenje iz vlade to što se s premijerom Vučićem ne slaže o brzini provođenja reformi, dok je s Vučićem suglasan o svim potrebnim gospodarskim mjerama. Ustvrdivši kako je uvjeren da mjere koje je predložio trebaju biti "provedene odmah i u punom opsegu" Krstić je rekao da se do te suglasnosti nije moglo doći. Premijer Vučić priopćio je da će Lazar Krstić ipak ostati u vladi, ali kao njegov specijalni savjetnik. 

Komentirajte prvi

New Report

Close