Vrhunski ‘AAA’ kreditni rejting Velike Britanije nakon ‘Brexita’ nije održiv

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. lipanj 2016. u 09:28
Foto: Reuters

Druge velike rejting agencije Fitch i Moody’s već su snizile ‘AAA’ rejting Britanije, puno prije nego što je kampanja za referendum o izlasku Britanije iz EU-a započela.

Agencija Standard & Poor's poručila je u petak kako vrhunski 'AAA' rejting Britanije nije održiv nakon što su Britanci glasali za izlazak iz Europske unije.

"Smatramo da pod ovim okolnostima 'AAA' rejting Britanije nije održiv", kazao je Moritz Kraemer, direktor u S&P-u, britanskom poslovnom dnevniku Financial Timesu, a prenosi Reuters.

Druge velike rejting agencije Fitch i Moody's već su snizile 'AAA' rejting Britanije, puno prije nego što je kampanja za referendum o izlasku Britanije iz EU-a započela.

Mnogi analitičari smatraju da će izlazak iz Unije naštetiti britanskom gospodarstvu, premda se očekuje da će Britanija i EU u idućem razdoblju postići trgovinski dogovor kakve Unija sada ima, primjerice, s Norveškom, Švicarskom ili Turskom.

Jutros je, nakon objave rezultata referenduma, tečaj funte prema američkom dolaru pao rekordnih 10 posto, pa je zaronio na samo 1,3228 dolara, najnižu razinu od 1985. godine

Komentari (4)
Pogledajte sve

Mislim da pravi potop Brintacima – tek slijedi…… njihovo financijsko tržište će se preseliti na ostatak
EU-a ….najviše Frankfurt..

Desni način razmišljanja vodi u separaciju i izolaciju. Britanci će vjerojatno imati više štete nego koristi od ovoga. Dugoročno gledano.

To što misle S&P, Moody ili Fitch nitko ozbiljan njihovo mišljenje više ne uzima u obzir, oni su svoj ugled odavno prodali. Grčki rating 2009 je bio A, a Portoriko da i ne spominjem.

I papiri Lehman brothersa su dan prije kraha imali AAA bonitet-kome vi podvaljujete te price…

New Report

Close