Vrh europske ljevice okupljen u Torinu, među njima i Milanović

Autor: Poslovni.hr/Hina , 09. veljača 2013. u 12:30
Zoran Milanović (Epa)

Moramo ponovno približiti građane Europi jer je trenutno na djelu ne samo gospodarska već i moralna kriza, naglasio je Swoboda.

Sam vrh europske ljevice okupila je konferencija koja je na temu "Renesansa za Europu: Mir, prosperitet i napredak" počela u subotu u Torinu, a na kojoj među ostalim sudjeluje i hrvatski premijer i čelnik SDP-a Zoran Milanović.

Nakon što je prošlogodišnja konferencija u Parizu bila uglavnom posvećena ekonomskoj, financijskoj i socijalnoj krizi, naglasak rasprave na skupu u Torinu stavljen je uglavnom na problematiku političke unije ali i na problem demokratske slabosti EU-a, kako bi se, kako je istaknuto, "osnažila legitimnost institucija odnosno članica zajednice". Pozdravljajući sudionike konferencije, među kojima su uz Milanovića i belgijski premijer Elio Di Rupo rumunjski Victor Ponta, te predsjednik Europskog parlamenta Martin Schulz i predsjednik Stranke europskih socijalista Sergei Stanishev, gradonačelnik Torina Piero Fassini poručio je kako "Europa mora odgovoriti na današnje izazove nakon što je gospodarska kriza unijela veliki nemir kod građana".

"Mi moramo Europi vratiti povjerenje koje zaslužuje i samo zajedničkim snagama unutar Europe, a ne izvan Europe kako tvrdi Silvio Berlusconi, možemo svi zajedno prebroditi ovu krizu", kazao je Fassini. Osvrnuvši se na iduće parlamentarne izbore u Italiji, kazao je kako se radi o iznimno značajnim ali istodobno, kako je rekao "osjetljivim i teškim izborima" o čijem će ishodu puno toga ovisiti. "Svi sudionici ovog skupa svjesni su činjenice kako je ishod ovi izbora u Italiji iznimno važan i za Europu, jer kakva će biti Italija takva će biti i Europa", poručio je Fassini dodavši kako je "Europa potrebna Italiji ali i svim ostalim zemljama, kao i Hrvatskoj koja će vrlo brzo ući u Europsku uniju".

Među sudionicima konferencije u Torinu uz stranačke lidere su i bivši savezni kancelar SR Njemačke Gerhard Schroeder, predsjednik Zaklade "Italianieuropei" i Zaklade za europske napredne studije Massimo D'Alema, te predsjednik Grupe progresivnog saveza socijalista i demokrata u Europskom parlamentu Hannes Swoboda koji je kao i drugi sudionici skupa podupro kandidaturu Pier Luigija Bersanija za talijanskog premijera na idućim izborima.

"Moramo ponovno približiti građane Europi jer je trenutno na djelu ne samo gospodarska već i moralna kriza", naglasio je Swoboda izrazivši vjeru kako će osim u Italiji ljevica uskoro pobijediti na izborima u Njemačkoj. Konferencija "Renesansa za Europu: Mir, prosperitet i napredak" održava se u organizaciji Fundacije za studije europskog napretka, Fundacije "Italianieuropei" ("Talijanieuropljani"), Fundacije Jean Jaures i udruge Friedrich Ebert Stiftung.

Komentari (3)
Pogledajte sve

SKUP SPAHIJA I NJIHOVIH DAHIJA SA CIJELOG EVROPSKOG SULTANATA.

OVAJ SKLUP U TORINU LIČI NA SKUP LEŽERNIH SPAHIJA KOJI SU SE HTJELI MALO ZABAVITI DA SE INFORMIRAJU KAKO ŽIVI RAJA U SPAHILUDCIMA I U NAHILUCIMA I KAKO SE PREMA NJOJ ODNOSE OSILJENI DAHIJE. DA BI PODNIJELI IZVJEŠTAJ SULTANATU U STRASBURGU , ŠTA SU RADILI I ZBOG ČEGA SU MUHABETILI MORALI SU DONIJETI I NEKI HABER ( DEKLARACIJU) KOJI IMA I JAVNI KARAKTER , DA SE ZNA DA SU SPAHIJE ODANI SVOM VRHU SULTATNATA I PORTI, I DA SAMO ŽELE UČVRSTITI JEDNISTVO SVIH NAHILUKA I SPAHILUKA U JEDINSTVEN I ČVRST SULTANAT,A DA KMETOVI BUDU MALO VIŠE ZAPOSLENI KAKO BI MOGLI ODVAJATI I NEŠTO ZA DAHILUK I SPAHILUK, A SPAHILUK DA DOBAR DIO TOGA TRANASFERIRA U SULTANAT I PORTU.
DAKLE ,SKUP U TORINU JE U SVAKOM POGLEDU BIO KORISTAN ZA DALJNJE UČVRĆENJE SUTNASKE VLASTI ,A SPAHIJE DA BUDU GARANCIJA UKUPNE STABILNOSTI .
KONSTATIRALO SE DA SE OVAKVO STANJE MORA ODRŽATI ,JER STRTIFIKACIJA ,ODNOSNO STRUKTURA SADAŠNJEG UPRAVPLJANJA U SULTANATU OD NAHILUKA DO SULTANATA I PORTE JE NABOLJA GARANCIJA DA SE ODRŽI FEUDALNI SUSTAV VLDANJA. DA KMETOVI BUDU ODANI SVOJIM SPAHIJAMA A SPAHIJE ĆE ,AKO DARAGI ALLAH BUDE MILOSTIVAN , DA UDOBROVOLJI SULTANAT U STRASBURGU I NA TAJ NAĆIN BUDE NEKE FINANCIJSKE POTPORE DA ZAKRPAJU ONO ŠTO IM JE SULTANAT I PORTA U PRETHODNIM GODINAMA UZIMAO.
U DEKLARACIJI SE APELIRA NA MIRNO OBJEDINJAVANJE NAHILUKA U SPAHILUKE KOJI ĆE ČINITI TVRDU JEZGRU NAŠEG STRASBURSKOG SULTANATA I PORTE I DA SPAHIJE VODE BRIGUI DA NE DOĐE DO BILOKAKLVI POBUNA ILI ,NEDAJ DRAGI ALLAHU, DA BUDE UPERENO PROTIV SUTANSKE PORTE.

Milanović:
…Osvrnuo se i na jučerašnji summit Europske unije i raspravu o proračunu. “Sve to podsjeća me na film Blade Runner s Harrisonom Fordom i citat:
‘Vidio sam stvari koje vi, ljudska bića, ne možete ni zamisliti’.
Tako sam se i ja osjećao puno puta.
Vidio sam svakojake stvari, neke dobre, neke loše.
No previše puta vidio sam nacionalističke interese i provincijalne strahove od preuzimanja odgovornosti”,
opisao je Milanović atmosferu u Europskom vijeću…
index

Spašeni smo!
(ako tamo i ostane)

New Report

Close