Vlasti BiH provest će detaljnu provjeru svih mljekara

Autor: Poslovni.hr/Hina , 10. veljača 2013. u 12:27
Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Vlasti BiH provest će detalju provjeru svih mljekara u toj zemlji.

Vlasti BiH provest će detalju provjeru svih mljekara u toj zemlji zbog sumnji da se za ishranu koristila sporna stočna hrana koja je dovela do povećane razine otrovnog aflatoksina u mlijeku, objavio je u nedjelju Dnevni Avaz

Veterinarski inspektori će u sljedećih nekoliko dana provjeriti razinu mikotoksina koji se pojavio u stočnoj hrani zbog dugog sušnog razdoblja. Radi se o plijesni koja je najveći uzročnik povećane koncentracije opasne supstance u mlijeku.

 

Iz Agencije za sigurnost hrane BiH čije je sjedište u Mostaru priopćili su da je ova agencija početkom prosinca 2012. uputila zahtjev nadležnim inspekcijama da provedu pojačane mjere kontrole zdravstvene ispravnosti kukuruza i proizvoda od kukuruza na prisustvo mikotoksina prigodom uvoza. Dodaje se da nisu obaviješteni da je prilikom inspekcijskog nadzora na tržištu BiH zatečen navedeni proizvod s povećanom količinom mikotoksina.

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović izjavio je da će biti sankcionirani svi oni koji budu uključeni u prodaju i dostavu mlijeka s utvrđenim aflatoksinom na području BiH.

 

Komentari (1)
Pogledajte sve

DOPRINOS i pomoć proizvođačima mijeka…država može iskazati u vidu
besplatnih analiza proizvodenog mlijeka.
Laboratoriji bi bili ugovorima vezani za državu- imali bi minimalne cijene
analiza,/ usluga – tko jeftiniji -njegovo/ a proizvođači, ne bi izbjegavali ove obaveze jer nemaju novac za isto. Isto tako- državni laboratoriji,
kontrolirali bi i mega-kompanije, koje su u boljoj poziciji, jer sami
sebi iz svojih labosa , izdaju potvrde……ista utakmica za sve. MInimalne
cijene, država bi ugovorila -garant, a ne ovaj cirkus koji sad imamo.

New Report

Close