Vlasnik Zare je intrigantan bogataš koji uopće ne voli modu

Autor: Poslovni.hr , 07. rujan 2015. u 12:21
Foto: Zara

Ortegina imovina procjenjuje se na 71,5 milijardi dolara.

Vlasnik Zare Amancio Ortega od prije nekoliko dana i službeno je najbogatiji Europljanin te drugi najbogatiji čovjek na svijetu, pišu 24 sata.

Njegova imovina u posljednjih godinu dana, usprkos krizi, uvećala se impresivnih 10,4 milijardi dolara, a zbog skoka vrijednosti imovine za 17 posto u posljednjih godinu dana, vlasnik najvećeg svjetskog lanca trgovina odjećom smijenio je Warrena Buffetta na mjestu drugog najbogatijeg čovjeka svijeta prema Bloombergovoj listi.

Ortegina imovina procjenjuje se na 71,5 milijardi dolara, a američki investitor “težak” je 70,2 milijarde dolara. Na čelu je i dalje osnivač Microsofta Bill Gates s rekordnih 85,5 milijardi dolara.

No, Business Insider otkriva kako Ortega usprkos tome što je bogatstvo izgradio na modi, modu uopće ne voli. Navodno svaki dan nosi istu odjeću na posao: bijelu košulju, plavi sako i sive hlače, ali ne Zarine.

Također, svaki dan ide u isti kafić. U slobodno vrijeme Ortega voli jahati u konjičkom centru u Finisterreu u Galiciji, koji je također u njegovu vlasništvu.

Iako je planetarno bogat, Ortega ne pati od statusnih simbola. U svojoj garaži ima samo jedan automobil – Audi A8 sedan, koji je poznatiji po udobnosti nego po luksuzu. Osim toga, posjeduje The Global Express BD-700, privatni zrakoplov proizvođača Bombardiera.

Komentirajte prvi

New Report

Close