Vlasnik poljskog GTC-a prodaje 61% svog udjela

Autor: Poslovni dnevnik , 03. travanj 2018. u 21:59
Avenue Mall Zagreb u vlasništvu je poljske kompanije/Matija Habljak/PIXSELL

Lone Star angažirao dvije banke za savjetnike.

Lone Star, većinski dioničar poljske tvrtke za razvoj nekretnina GTC u čijem su vlasništvu Avenue Mall Zagreb i Avenue Centre, razmatra prodaju 61,13-postotnog udjela, izvijestili su u utorak.

Lone Star je angažirao banke JP Morgan i UBS radi savjetovanja u analizi mogućnosti vezanih za ulaganje u GTC, naveli su iz te poljske tvrtke.

U Lone Staru ne planiraju prodavati dionice GTC-u na burzi ubrzanim postupkom, navodi se u priopćenju. GTC je prisutan i u Poljskoj, Mađarskoj, Bugarskoj, Rumunjskoj i Srbiji.

Prošlu je godinu kompanija zaključila s 51 posto većomo dobiti prije poreza, od 189 milijuna eura. Bruto marža od aktivnosti najma porasla je pet posto, na 91 milijun eura. U tvrtki su poboljšane rezultate pripisali dovršetku projekata i akvizicijama.

"Osigurali smo atraktivna zemljišta za projekte u poslovnim središtima Budimpešte, Sofije i Zagreba, što stvara uvjete za daljnje širenje GTC-a. Očekujemo nastavak gospodarskog rasta u svih šest zemalja u kojim poslujemo, kao što smo predviđali i u protekle dvije do tri godine", naveo je u izvješću izvršni direktor Thomas Kurzmann.

Komentirajte prvi

New Report

Close