Vlasnik nogometnog kluba Schalke 04 želi u Srbiji proizvoditi ćevape

Foto: Borna Filic/PIXSELL Foto: Borna Filic/PIXSELL

Njemački biznismen potvrdio je kako namjerava organizirati proizvodnju mesa u Srbiji, a sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem dogovorio je iduće korake za dolazak te kompanije u Srbiju.

Clemens Tönnies, vlasnik njemačke kompanije "Tönnies Lebensmittel GmbH & Co. KG", najavio ogromna ulaganja u srpsko svinjogojstvo. Njegova tvrtka je jedan od najvećih proizvođača svinja u Europi koja godišnje uzgoji oko 17 milijuna svinja, ali i oko 400.000 goveda i imaju promet veći od pet milijardi eura godišnje.

Vlasnik njemačke kompanije "Tönnies Lebensmittel GmbH & Co. KG", Clemens Tönnies, poznat i kao vlasnik nogometnog kluba Schalke 04, izjavio je na konferenciji za novinare u Beogradu kako njegova kompanija, koja želi ući na tržište Srbije i investirati do 300 milijuna eura, ne dolazi da bi ugrozila srpske poljoprivrednike, već pomogla i potaknula  proizvodnju svinjskog mesa i izvoz, objavio je Agrobiz.

Ovaj njemački biznismen potvrdio je kako namjerava organizirati proizvodnju mesa u Srbiji, a sa srpskim  premijerom Aleksandrom Vučićem dogovorio je iduće korake za dolazak te kompanije u Srbiju, od kojih je najvažniji dobivanje dozvola za rad i obrazovanje kadrova iz Srbije na njegovoj akademiji u Njemačkoj. Najavio je ulaganje od 300 milijuna eura u idućih nekoliko godina.

Na pitanje o planu za proizvodnju srpsko-njemačkog ćevapa najavio da će njegova kompanija proizvoditi "srpske ćevape", ako to kupci budu željeli i tražili. "Uživam u srpskim ćevapima. Sinoć smo bili na večeri, a nakon što smo jeli junetinu i janjetinu, tražio sam ćevape. Znamo kako se to radi, a ako ne znamo, pitat ćemo srpske proizvođače", zaključio je Clemens Tönnies.

Cijeli članak pročitjte ovdje.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!