Vlasnik nogometnog kluba Schalke 04 želi u Srbiji proizvoditi ćevape

Foto: Borna Filic/PIXSELL Foto: Borna Filic/PIXSELL

Njemački biznismen potvrdio je kako namjerava organizirati proizvodnju mesa u Srbiji, a sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem dogovorio je iduće korake za dolazak te kompanije u Srbiju.

Clemens Tönnies, vlasnik njemačke kompanije "Tönnies Lebensmittel GmbH & Co. KG", najavio ogromna ulaganja u srpsko svinjogojstvo. Njegova tvrtka je jedan od najvećih proizvođača svinja u Europi koja godišnje uzgoji oko 17 milijuna svinja, ali i oko 400.000 goveda i imaju promet veći od pet milijardi eura godišnje.

Vlasnik njemačke kompanije "Tönnies Lebensmittel GmbH & Co. KG", Clemens Tönnies, poznat i kao vlasnik nogometnog kluba Schalke 04, izjavio je na konferenciji za novinare u Beogradu kako njegova kompanija, koja želi ući na tržište Srbije i investirati do 300 milijuna eura, ne dolazi da bi ugrozila srpske poljoprivrednike, već pomogla i potaknula  proizvodnju svinjskog mesa i izvoz, objavio je Agrobiz.

Ovaj njemački biznismen potvrdio je kako namjerava organizirati proizvodnju mesa u Srbiji, a sa srpskim  premijerom Aleksandrom Vučićem dogovorio je iduće korake za dolazak te kompanije u Srbiju, od kojih je najvažniji dobivanje dozvola za rad i obrazovanje kadrova iz Srbije na njegovoj akademiji u Njemačkoj. Najavio je ulaganje od 300 milijuna eura u idućih nekoliko godina.

Na pitanje o planu za proizvodnju srpsko-njemačkog ćevapa najavio da će njegova kompanija proizvoditi "srpske ćevape", ako to kupci budu željeli i tražili. "Uživam u srpskim ćevapima. Sinoć smo bili na večeri, a nakon što smo jeli junetinu i janjetinu, tražio sam ćevape. Znamo kako se to radi, a ako ne znamo, pitat ćemo srpske proizvođače", zaključio je Clemens Tönnies.

Cijeli članak pročitjte ovdje.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve