Vlada će biti investitor izgradnje metroa

Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Izgradnja podzemne željeznice trebala bi početi sljedeće godine.

Vlada Srbije bit će investitor projekta izgradnje beogradskog metroa, odlučeno je na sjednici Radne grupe koja je zadužena za taj projekt, javlja eKapija.

"Izgradnja dvije linije metroa u Bogradu jedan je od najvećih infrastrukturnih projekata u Srbiji i svakako najveći infrastrukturni projekt u suvremenoj povijesti grada. Zato smo odlučili da vlada kao investitor izabere posebnog financijskog savjetnika za projekt, dok će Grad Beograd izabrati tehničkog savjetnika, koji će zajedno pratiti odvijanje projekta", rekla je Zorana Mihajlović, potpredsjednica vlade.

Dodala je da će biti potrebno osigurati i zakonodavni okvir. Prva linija metroa, vrijedna 1,3 mlrd. eura, trebala bi ići od Makiškog polja do Mirijeva, preko Banovog brda, Trga republike i Pančevačkog mosta.

Izgradnja podzemne željeznice trebala bi, prema izjavama prvih ljudi Beograda, početi sljedeće godine. Međutim, još nije završena ni studija izvodljivosti.

Komentari (4)
 • serafin88
  serafin88 16:13 21.9.2019.

  Je li ovo poslovni.hr ili poslovni.rs, pola vijesti je o Srbiji i to još odmah na “naslovnici”. Koga to uopće zanima?

 • Kirin
  Kirin 12:52 21.9.2019.

  Koga ovo zanima!? Fašistička prčija

 • miami
  miami 12:17 21.9.2019.

  Dobro.. Povjeriti nekom investitoru izvana…bilo bi suludo..to su naši resursi….izvođače isto nađite vani,… JEFTINIJI SU, POSLOVNI….TOČNI I drže se ugovora !

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve