Više od 100.000 radnika Volkswagena dobit će po 4750 eura premije

Foto: Reuters Foto: Reuters

Kako piše Spiegel Online, Volkswagen je usprkos problemima s ekološkim standardima i isporukama nekih modela, povećao promet i dobit.

Automobilska kompanija Volkswagen isplatila je svojim radnicima, unatoč problemima kroz koje kompanija trenutno prolazi, rekordnu premiju za prošlu godinu od 4750 eura, javlja Spigel Online.

Preko 100.000 zaposlenih u Volkswagenu dobit će 4750 eura, što je najviša premija od 2015. godine, kada je koncern zbog manipulacije dizelskih motora pao u krizu.

"Godina 2018. je za radnike Volkswagena bila vrlo teška godina. Skraćeno radno vrijeme i odustajanje od nekih proizvodnih programa su počivale na greškama menedžmenta. Radnici su ti koji su stvari doveli u red i zato je red da budu i nagrađeni", napisao je šef radničkog vijeća Bernd Osterloh za interni tvornički list.

Kako piše Spiegel Online, Volkswagen je usprkos problemima s ekološkim standardima i isporukama nekih modela, povećao promet i dobit.

Premija od 4750 eura je relativno niska u usporedbi s rekordnom 2012., kada su radnici dobili godišnju premiju od 7000 eura, ali je povećanje premije u odnosu na prethodne dvije godine signal da se koncern oporavlja od krize uzrokovane skandalom oko manipulacije količine ispušnih plinova kod modela s dizelskim motorom.

U Njemačkoj i SAD-u tvrtka je suočena s brojnim privatnim tužbama vezano uz situaciju u kojoj su motori Volkswagenovih vozila pokazivali na testovima povoljnije rezultate emitiranja opasnih ispušnih plinova od stvarnih.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve