‘Više Europe, manje banaka, više ulaganja i manje restrikcije’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 09. veljača 2013. u 15:08
Martin Schulz (Epa)

Budućnost svake državeje socijalna Europa a ne Europa strogosti i banaka, kaže predsjednik Europskog parlamenta Martin Schulz.

Europa prolazi teško razdoblje i upravo bi iz tog razloga trebao prevladati europski duh nad nacionalnim, odnosno nacionalizmom, rekao je u subotu predsjednik hrvatske Vlade i čelnik SDP-a Zoran Milanović obraćajući se sudionicima konferencije "Renesansa za Europu: Mir, prosperitet i napredak" u Torinu, koja je okupila sam vrh europske ljevice.

"Nedostaje taj europski duh koji ljevica ima jer Europa znači zajedništvo i zajedničke interese" – ustvrdio je Milanović. To je, smatra on, najviše došlo do izražaja u Bruxellesu kada se raspravljalo o proračunu a kada su čelnici država, kako je kazao "više razmišljali o interesima svojih država, kako se ne bi osramotili pred svojom državom, jer svi žele izaći kao pobjednici". Podsjetivši kako je kandidata za novog talijanskog premijera Pier Luigija Bersanija upoznao prije tri godine, poručio mu je kako na idućim izborima mora polučiti uspjeh jer, kako je rekao "Italija, Europa pa i Hrvatska to očekuju i stoga mora pobijediti za njih".

"Demokracija je nepredvidljiva, no vjerujemo u pobjedu Pier Lugija Bersanija na idućim izborima jer samo on može biti na čelu talijanskog broda koji će ovoj zemlji ali i Europi osigurati novi iskorak" – istaknuo je Milanović. Dodao je kako je za Hrvatsku od iznimne važnost zko će pobijediti na izborima u Italiji. Sudionicima skupa video porukom obratio se i predsjednik Francuske Francois Hollande koji je poručio kako Europa želi "Italiju i Francusku zajedno u Europi kako bi kreirali ispravnu europsku politiku na dobrobit svih država".

Kandidat za premijera na talijanskim izborima ispred Demokratske stranke Pier Luigi Bersani zahvalivši se svima na potpori kazao je kako je pred njim velika odgovornost. "Demokratska stranka je jedina koja može spojiti političku Italiju s Europom. Više Europe, a ne manje Europe, definitivno" – zaključio je Bersani. Ustvrdivši kako je budućnost svake države socijalna Europa a ne Europa strogosti i banaka predsjednik Europskog parlamenta Martin Schulz kazao je kako griješe oni koji misle da se Europa bavi isključivo interesima 27 zemalja članica Europske unije.

"Više Europe, manje banaka, više ulaganja i manje restrikcije", zaključio je Schultz.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Svaki normalni covjek vidi,sta se desava u EU Parlamentu Strassburg -Brüssel,ako neglasujes za Proracun u smislu ko sto je sada bilo predano a tuje najvise gurala Njemacka da prodje,neke su zemlje trazile debatu zbog cega 7 God. da proracun bude koji nikad bio, vec su te zemlje pod pikom Njemacke ona njih vec gurala u izolaciju sa svojim pitanjima o proracunu, izgleda kako je doslo, samo se ti se ostavlja uzmi ili ostavi.Ako to bude takva praksa dalje da ovakav sistem EU nece opstati,te manje Drzave EU nemogu vise taj teret nositi dalje i one su u krizi i one ne mogu sa takvim izdacima dugo boriti………

New Report

Close