Vinkovčani izgubili posao u TE Tuzli

Autor: Poslovni dnevnik , 28. srpanj 2019. u 21:59
Termoelektrana Tuzla

Bosanskom konzorciju povjereni pripremni radovi za gradnju Bloka 7.

Grupa ponuditelja koju čine ITC Zenica, Prijedorputevi Prijedor i Integral Inžinjering Laktaši odabrana je za izvođača pripremnih radova za izgradnju Bloka 7 u Termoelektrani Tuzla – prva faza, izvještava Indikator.ba.

Ta je grupa  ponudila ukupnu cijenu od 17.999.998,74 KM, i to bez PDV-a. Pobjednički konzorcij izabran je nakon što je Ured za razmatranje žalbi usvojio njihovu žalbu i predmet vratio na ponovni postupak.

U ponovnom postupku ponuđači koji su se prethodno natjecali nisu produžili validnost svojih ponuda. Među njima je i grupa ponuđača koju čine Tehnograd Tuzla, Eurco Vinkovci, Balegem Gradačac. Potom, tu je HP Invsting Mostar, pa još jedna grupa ponuđača – Euro-Asfalt Sarajevo i HIH doo Živinice, te grupa ponuditelja Energoinvest Sarajevo, TOM-CAT Tuzla, Bosman Sarajevo i EKO-TEH Sarajevo.

  Iz igre je ispala i grupa ponuđača BBM Sarajevo, Hering Široki Brijeg, Cestotehnik Tuzla, Ergas Sarajevo, Pušina Grude i Rudar Tuzla.

Osim pobjedničke grupe ponuđača, valjanost ponuda produžila je još grupa ponuditelja Group Srebrenik, Roading Gračanica, Rial-Šped Doboj Istok, Putovi Grude, Gradnja I Tešanj, Regeneracija Velika Kladuša. Njihovu je ponudu nadležna služba ocijenila neprihvatljivom. 

Komentirajte prvi

New Report

Close