VIDEO: Muž i žena planirali teroristički napad u Londonu, otkrila ih poruka na Twitteru

Autor: Agencija VLM , 24. studeni 2015. u 09:11
Foto: YouTube

U kući su pronađeni materijali za sastavljanje bombe koja je “trebala” biti gotova već za nekoliko dana, a par je uhićen.

Na Youtubeu je postavljena video snimka testiranja bombe kućne izrade koju je izrađivao par islamista za napad u Londonu, kako se vjeruje, u svibnju ove godine. 

Muhamed Rehman, 25-godišnjak je bombaš samoubojica koji sebe naziva "Silent Bomber"(Tihi bombaš), a koji je sa svojom suprugom 24- godišnjom Sanom Ahmed Khan, u dvorištu testirao manje količine eksploziva kako bi otkrio hoće li njegova bomba funkcionirati. Video je prikazan tijekom suđenja paru kojeg se tereti da je planirao teroristički napad u Londonu u svibnju ove godine, piše Daily Mail. 

Par je otkriven nakon što je Rehman napisao na Twitteru: Upravo sam napravio eksploziv za nevjernike i kad ga budem imao dovoljno nosit ću ga na prsima. Koju metu odabrati: londonsku podzemnu željeznicu ili Westfield shopping centar? 

Ovu poruku uočila je protuteroristička jedinica koja je zakucala paru na vrata. U kući su pronađeni materijali za sastavljanje bombe koja je "trebala" biti gotova već za nekoliko dana, a par je uhićen.

U videu se čuje muški glas koji govori"Allahu Akbar Bismilliah" (Bog je velik, u ime Boga)". 

Tužiteljstvo je uvjereno da je podzemna željeznica bila glavna meta upravo iz razloga jer je to bila meta teroristima u napadu 2005. godine, a Rehman nije skrivao simpatije prema tom napadu koji je bio i česta tema njegovih pretraživanja na internetu.

Komentirajte prvi

New Report

Close