VIDEO: Iz nekad perspektivne zemlje danas dolaze najtužnije priče

Autor: Poslovni.hr , 15. lipanj 2019. u 09:00
Foto: Reuters

Ovo je samo jedna u nizu tragičnih priča iz Venezuele, države u kojoj bijeda i glad tjeraju ljude na očajne poteze.

Taksi je dovezao Maroly Bastardo i njenu malu djecu na groblje nedaleko od obale sjeveroistočne Venezuele.

Još je imala vremena promijeniti odluku o odlasku.

U osmom mjesecu trudnoće žena se ukrcala zajedno s djecom na krijumčarski brod želeći otići iz zemlje čije je gospodarstvo propalo. Alternativa joj je bila roditi u Venezueli, gdje novorođenčad umire u alarmantnim stopama u rodilištima koja su bez sredstava, lijekova i normalnih uvjeta, piše Reuters.

Brod ih je vozio prema Trinidadu. Njezin suprug, Kennier Berra, stigao je tamo u veljači, našao posao i pozvao obitelj da mu se pridruži. Marolyna majka, Carolina, molila ju je da ostane. Ni Maroly niti njezina djeca nisu znali plivati.

Tri tjedna ranije, 27 ljudi je nestalo nakon što je migrantski brod ušao u uski tjesnac koji razdvaja Venezuelu od Trinidada. Dvadeset kilometarski tjesnac, poznat po svojim podmuklim strujama, nosi nadimak Zmajeva usta. No, 19-godišnja frizerka je bila odlučna napustiti zemlju, poznatu desetljećima kao jednu od država s najvećim zalihama nafte.

Dana 16. svibnja ona i djeca ušla su u staro ribarsko plovilo zajedno s još 31 osobom, uključujući i tri rođaka njezina supruga. Na obali u blizini lučkog grada Guiria, od kud su se posljednjih godina tisuće Venezuelanaca uputile u nepoznato, oprostili su se od voljenih. Brodica nikad nije došla na odredište. Još nisu pronađeni ni migranti niti olupina.

Komentari (1)
Pogledajte sve

imaju nafte a zna se kako prolaze svi takvi kod amer-uvodi ime se demokracija.
🙂

New Report

Close