Velika plaža i Ada Bojana traže kupce

Autor: Poslovni dnevnik , 07. travanj 2015. u 15:44
Na Adi Bojani poznato je crnogorsko nudističko naselje

Ulcinjska rivijera bila je samo vlasnik objekata bez prava korištenja zemljišta u sklopu hotelskih kompleksa, zbog čega su propadale sve ranije privatizacije.

Crnogorska kompanija Ulcinjska rivijera uskoro će postati korisnik, a zatim i vlasnik gotovo milijun četvornih metara zemljišta na Velikoj plaži i Adi Bojani, nakon čega se očekuje ubrzanje procesa privatizacije.

Vlada je odluku o prijenosu prava korištenja donijela 4. prosinca 2014., a objavljena je u Službenom listu 16. ožujka. Ulcinjska rivijera je bila samo vlasnik objekata bez prava korištenja zemljišta u sklopu hotelskih kompleksa, zbog čega su i propadali svi raniji natječaji za privatizaciju, pišu Vijesti. Kompaniji će pripasti oko 335 tisuća četvornih metara na Velikoj plaži, gdje se nalaze hoteli Olympic i Bellevue, te više od 660 tisuća kvadrata na Adi Bojani gdje je nudističko naselje. Sadašnja Ulcinjska rivijera pravni je nasljednik bivšeg istoimenog društvenog poduzeća, zbog čega joj pripada pravo korištenja zemljišta.Radomir Mikan Zec, direktor Ulcinjske rivijere, kaže je da je upis vlasništva preduvjet za privatizaciju.

"Već se javljaju investitori zainteresirani za privatizaciju kompanije, a nakon donošenja vladine odluke porasla je i vrijednost dionica. Iz vlade je najavljeno da će ove godine biti raspisan natječaj", rekao je Zec. Crnogorska vlada je od 2009. bezuspješno raspisivala nekoliko natječaja za Adu Bojanu i Veliku plažu, unatoč najavama o investitoru iz Abu Dhabija koji je navodno bio spreman uložiti 26 milijardi eura. Većinski vlasnik Ulcinjske rivijere je država, a kompanija je u 2014. zabilježila gubitak od 863 tisuća eura, dok je godinu ranije imala neznatnu dobit. Prihodi su iznosili 2,48 milijuna eura i bili su 14 posto manji.

Komentirajte prvi

New Report

Close