Velik požar u tvornici opasnog kemijskog otpada u Sloveniji

Autor: Poslovni.hr , 16. svibanj 2017. u 12:29
Foto: Thinkstock

Na požarištu su i dalje ekipe vatrogasaca, odnosno požarna straža, kako se vatra ne bi opet proširila.

"Uzrok požara, te dimenzije nesreće i nanesena šteta koja je velika još se utvrđuju", kazao je na konferenciji za novinare u utorak zapovjednik Civilne zaštite Vrhnike Viktor Razdrh.

Onečišćenje je utvrđeno u obližnjem potoku, ali se na detaljnije analize onečišćenja okoliša trebati pričekati nalaz posebne državne ekipe koja se bavi takvim incidentima.

Gašenje požara koji je izbio nešto prije 20 sati u ponedjeljak potrajalo je do ranih jutarnjih sati. U gašenju je sudjelovalo više od tristo vatrogasaca i pripadnika civilne zaštite, no nitko prema prvim podacima nije ozlijeđen iako je situacija bila opasna.

U tvornici je bila velika količina zapaljivih tvari, a zbog visokih temperatura dolazilo je do povremenih eksplozija.

Na požarištu su i dalje ekipe vatrogasaca, odnosno požarna straža, kako se vatra ne bi opet proširila.

Direktor Kemisa Emil Nanut kazao je da je u požaru toj tvrtci i objektu starom sedam godina nanijeta golema materijalna šteta koja se mjeri milijunima eura.

Kemis se bavio zbrinjavanjem i preradom opasnog otpada, kao što su otpadna ulja, lakovi, boje, lijekovi i slični materijali, ali su vatrogasci uspjeli spasiti od požara posebno skladište s 40.000 litara opasnih tekućih kemikalija zbog kojih su razmjeri incidenta mogli biti mnogo veći.

Komentirajte prvi

New Report

Close