Veći uzgoj školjki u CG

Autor: Poslovni dnevnik , 11. prosinac 2019. u 21:59
Crnoj Gori odobreno je nepovratnih 800.000 eura/ Zvonimir Pandža/PIXSELL

Mrijestilište kamenica.

Univerzitet Crne Gore – Institut za biologiju mora i Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u sljedeće tri godine realizirat će novi projekt koji treba značajno unaprijediti konkuretnost sektora marikulture u Boki Kotorskoj.

Projekt "Održivi i inovativni lanac vrijednosti Agro hrane i ribarstva za prekogranično tržište malih i srednjih poduzeća – Food4Health" realizira se u sklopu IPA Interreg poziva za tematske projekte prekogranične suradnje za Italiju, Albaniju i Crnu Goru.

Za Crnu Goru odobrena su nepovratna sredstva od oko 800.000 eura.  Prema riječima Danila Nikolića, rektora Sveučilišta Crne Gore, Institut će dobiti moderni laboratorij za inovativan uzgoj kamenica, kao i mikroalgi, za potrebe domaćih uzgajivača.

To će biti jedino mrijestilište kamenica na području jugoistočne obale Jadranskog mora. "Cilj nam je proširiti postojeću proizvodnju i povećati konkurentnost proizvoda marikulture, kroz njihovo brendiranje", rekla je Slavica Pavlović, glavna direktorica Direktorata za ribarstvo Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja. 

Komentirajte prvi

New Report

Close