Vasić: Zanima nas hotel Esplanade, a gledam i dvije lokacije u centru Zagreba

Autor: Miroslav Kuskunović/Agrobiz , 11. rujan 2017. u 11:30
FOTO: Delta Holding

“Prvi hotel sa pet zvjezdica u Ljubljani – InterContinetal u samo 13 dana poslovanja postigao je stopostotnu popunjenost kapaciteta, što je dokaz da smo napravili pravi potez kada smo odlučili investirati u izgradnju ovog hotela u koji smo uložili oko 50 milijuna eura”, izjavio je je petak u Ljubljani na konferenciji za novinare Živorad Vasić, potpredsjednik Delta Holdinga i area general manager IHG-a.

Hotel InterContinental nalazi se u srcu Ljubljane, u samom centru grada ima 165 soba i apartmana, 2 kongresne dvorane za 500 gostiju, kao i luksuzni predsjednički apartman od čak 210 kvadratna metra. Kako je novinarima otkrilo poslovodstvo hotela njegova je cijena oko 1800 eura za noć i već je imao prve goste. Hotel se prostire na 23.000 kvadratnih metara, a za arhitektonski izgled hotela zaslužan je minhenski Wright Associates, a u njemu se nalaze različiti ljubljanski motivi, dok je poslovodstvo kompanije sklono da najveći dio hrane nabavlja od domaćih dobavljača kako bi se što bolje povezali sa lokalnom zajednicom.

Vasić je novinarima otkrio kako Delta Holding, nakon otvaranja ovog hotela, nastavlja sa širenjem u hotelskom biznisu u regiji, a pored ovog hotela u Sloveniji rade „due diligence“ u još dva hotela, dok im je namjera da InterContinetal otvore u Podgorici, Zagrebu i Tirani.

„Ne krijemo da nas u Zagrebu zanima hotel Esplanade, o tome smo već govorili, a gledamo i dvije potencijalne lokacije u samom centru Zagreba na kojima bi gradili hotel. Za sada nismo daleko odmakli, ali smo skloni da nastavimo sa širenjem u regiju, te da otvaramo hotele za visoku biznis klijentelu, kakvih na prostorima regije nedostaje. Naš je interes otvaranje biznis hotela, a nemam namjeru ulaziti u turizam na obali u Hrvatskoj“, ponovio je Vasić, ono što je Poslovnom dnevniku otkrio i sam predsjednik Delta Holdinga Miroslav Mišković prošli tjedan u Beogradu.

Vasić očekuju da će popunjenost hotelskih kapaciteta u Ljubljani u prvoj godini biti preko 60 posto, dok povrat investicije očekuju u idućih 6 do 7 godina.

Izlazak na međunarodno tržište najznačajniji je poslovni potez Delta Holdinga u ovoj godini. Osim otvaranja hotela InterContinental u Ljubljani, započeli su i izgradnja šoping-mola Delta Planet u Banja Luci (investicija od 70 milijuna eura, a otvaranje će biti na jesen 2018.) i kupljen šoping-mol u Varni na Crnom moru, koji će nakon završnih radova primiti prve kupce na proljeće 2018. godine. Vrijednost ovog projekta je 120 milijuna eura. U prvih šest mjeseci ove godine prihod Delta Holdinga iznosio je 243 milijuna eura, što predstavlja rast od 13% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Najveći udio u prihodu, više od 50%, ostvaren je u Delta Agraru, a zatim u Delta Distribuciji. Delta je od početka godine u srpski proračun uplatila 49,8 milijuna eura poreza.   

Delta želi razvijati biznis u sektoru real estate u Srbiji, zemljama regije i Europske unije. Što se Beograda tiče, u planu je izgradnja šoping-mola Delta Planet, nove poslovne zgrade Delta Holdinga i hotela InterContinental, čim se za to dobiju potrebne dozvole, najavljuju iz kompanije. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Živorade miruj!

New Report

Close