Varufakis: Očajnički želimo ostati u eurozoni

Autor: Poslovni.hr/H , 02. srpanj 2015. u 14:35
Foto: Reuters

“Nemamo kapaciteta za tiskanje drahme”, kazao je Varufakis za australski radio ABC.

Grčka ne može tiskati drahme jer su "tiskare uništene", izjavio je u četvrtak grčki ministar financija Janis Varufakis za kojeg to pitanje i ne postoji jer, kako je istaknuo, "mi očajnički želimo ostati u eurozoni".

"Nemamo kapaciteta za tiskanje drahme", kazao je Varufakis za australski radio ABC. Objasnio je da je 2000. godine, godinu dana prije nego se Grčka pridružila eurozoni, "jedna od mjera koje smo poduzeli bila da se riješimo svih naših tiskara".

"Monetarna unija je nepovratna", poručio je ministar.

Napetosti posljednjih mjeseci između Atene, koja kasni s isplatama kredita Međunarodnom monetarnom fondu (MMF), i njezinih vjerovnika, koje su urodile najavom grčkog referenduma, daju mjesta sumnji da Grčka više nije tehnički sposobna ostati u eurozoni te da se mora vratiti svojoj staroj valuti – drahmi.

Komentari (6)
Pogledajte sve


Tako sto su kriteriji vrlo strogi, pa ne moze svaka kokos upast u GS. Prestizni fakulteti i inv banke nisu za prosjecne i ispodprosjecne.

Hahahahahhaha…pa djeca od 5g će ti ispravno prepoznati da je ekonomija obična Ponzijeva shema. Godinama studirat ekonomiju i to ne razumjeti, za to moraš bit teški imbecil a izgleda da samo takvi mogu upast na “prestižne” fakultete. Ili si teški psihopata.

..vec za nas koji se smo u stanju raditi 90 sati tjedno i ostvarivati rezultate

Tako sto su kriteriji vrlo strogi, pa ne moze svaka kokos upast u GS. Prestizni fakulteti i inv banke nisu za prosjecne i ispodprosjecne.


Kako to da apsolutno svi "stručnjaci" diljem europe imaju veze sa Goldman Sachs bankom ili su studirali/predavali na nekom od masonsko/cionističkih sveučilišta (From January 2013 he taught at the Lyndon B. Johnson School of Public Affairs at the University of Texas at Austin).

ti se nešto buniš? reci to pod imenom i prezimenom. da vidimo onda hrabrost.

New Report

Close