Uskoro na tržištu pametni sat američke kompanije sa srpskim softverom

Autor: Poslovni dnevnik , 11. studeni 2018. u 22:00
Novi model američkog pametnog sata bit će ponuđen i kupcima u Srbiji

MHT Products pokrenuo je prije dvije godine proizvodni pogon u Slobodnoj zoni u Priboju.

Američka kompanija MHT Products predstavit će uskoro novi model pametnog sata (W -13 Smart watch), sa softverom koji će biti proizveden u Srbiji.

"Očekujemo da će se naš proizvod za manje od mjesec dana naći u prodaji, a bit će ponuđen i kupcima u Srbiji", rekla je za Glas zapadne Srbije Jasna Petrović, menadžerica te američke kompanije koja posluje u Srbiji.

MHT Products osnovan je u SAD-u 2012. godine, a prije dvije godine pokrenut je proizvodni pogon u Slobodnoj zoni u Priboju. 

U prilagođenom pogonu bivše tvornice kamiona FAP danas se proizvode uređaji visoke tehnologije koji se kontroliraju putem aplikacije na mobitelu, kao i uređaji za zaštitu okoliša. Proizvodi iz Priboja izvoze se na tržišta Amerike, Australije i Kanade.

"U početku nam je bilo teško pronaći stručan kadar, u Priboju ima strojnih tehničara, ali strojevi su bili drugačije prije 10 ili 20 godina.

Tehnologija je napredovala, tako da danas postoji potreba za obukom kandidata koji su zainteresirani za ostanak u tom području", objašnjava Jasna Petrović.

Komentirajte prvi

New Report

Close