US Steel u ratu s kineskim čeličanama

Autor: Poslovni dnevnik , 27. travanj 2016. u 21:59
Kinu optužuju da ruši cijene/Reuters

Američka kompanija od regulatora traži zabranu trgovine za kineski čelik.

Američki proizvođač čelika US Steel podnio je tužbu protiv kineskih proizvođača i distributera čelika, zahtijevajući da se na američkom tržištu zabrani navodno nepošteno trgovanje kineskim proizvodima.

Američka kompanija, koja proizvodi i prodaje u Sjevernoj Americi i Europi, priopćila je da je podnijela tužbu američkoj Komisiji za međunarodnu trgovinu (ITC) protiv kineskih proizvođača i distributera čelika zbog, kako tvrdi, nezakonitih metoda povrede konkurencije, prenosi agencija AFP. US Steel u tužbi tereti kineske kompanije za "nezakonit dosluh radi namještanja cijena, krađu trgovinskih tajni i lažno obilježavanje proizvoda radi izbjegavanja carinskih nameta", te zahtijeva isključivanje kineskih proizvoda od čelika sa američkog tržišta.

"Iskoristit ćemo sva raspoloživa sredstva kako bismo se izborili za pravednu trgovinu", navodi se u priopćenju predsjednika i izvršnog direktora US Steela, Marija Longhija. ITC ima rok od 30 dana za procjenu tužbe i donošenje odluke o potencijalnom otvaranju istrage. Kina drži više od polovice svjetske proizvodnje čelika, a širom svijeta je suočena sa optužbama da preplavljuje tržište proizvodima koje prodaje ispod cijene, prenosi agencija AFP.

Komentirajte prvi

New Report

Close