FOTO/VIDEO: Raste broj poginulih u urušavanju vijadukta iznad Genove, među njima je i djevojčica

Autor: Poslovni.hr, Poslovni.hr/H , 14. kolovoz 2018. u 15:30
FOTO: Reuters

Nazvan je po projektantu, inženjeru Riccardu Morandiju, dug je 1.182 metra te je niz godina meta kritika zbog svoje problematične konstrukcije, pišu talijanske novine Corriere della Sera koje dodaju da se urušio možda upravo zbog toga.

Talijanski mediji javljaju kako se urušio most autoceste A10 u Genovi. Riječ je o mostu Morandi koji povezuje dvije strane Genove i vodi do Savone i Ventimiglije.

Na mjesto nesreće uputio se ministar prometa Danilo Toninelli. "To je strašna tragedija. Krećemo na mjesto nesreće", napisao je na Twitteru.

Najmanje 30 osoba su poginulo je u utorak u urušavanju vijadukta iznad Genove, među njima i jedno dijete, objavili su talijanski mediji. Dosad su četiri osobe iz ruševina izvučene žive. Vijadukt Morandi urušio se oko 11:30 sati po lokalnom vremenu uslijed jakih kiša. Talijanske novine Repubblica i Corriere della Sera prenose kako je zasad poginulo najmanje 30 ljudi, među njima i djevojčica, no kako operacija spašavanja i dalje traje zbog čega se očekuje rast broja žrtava. 

Franco Nativo, novinar televizije Telegenova koji je na mjestu događaja, otkrio je za informativni program SkyTG24 da vidi barem "osam do devet" vozila zgnječenih ispod odlomljenih dijelova ceste. 

"Scena je apokaliptična", istaknuo je Nativo. 

Vatrogasne službe su na Twitteru potvrdile kolaps vijadukta Morandi i objavile kako traje velika operacija spašavanja. 

Talijanska policija je na istoj društvenoj mreži napisala kako se katastrofa dogodila zbog "jakih kiša". 

Talijanska novinska agencija ANSA prenosi kako se betonski most, dio autoceste A10, srušio s visine od oko 100 metara. 

Talijanska televizija prikazala je fotografije urušenog mosta visokog oko stotinu metara koji je sagrađen šezdesetih godina prošlog stoljeća u sklopu autoceste A10.

Vijadukt je obnovljen 2016. godine i prolazi iznad trgovačkih cenatara, tvornica, stambenih zgrada, željeznice Genova-Milan i rijeke Polcevera. 

Vijadukt Morandi pušten je u promet 4. runa 1967. nakon četiri godine gradnje. Nazvan je po projektantu, inženjeru Riccardu Morandiju, dug je 1.182 metra te je niz godina meta kritika zbog svoje problematične konstrukcije, pišu talijanske novine Corriere della Sera koje dodaju da se urušio možda upravo zbog toga. 

Reuters piše kako je most obnovljen prije dvije godine, a upravitelj autoceste istaknuo je da su u vrijeme kolapsa trajali radovi učvršćivanja njegovih temelja te da je vijadukt bio pod stalnim nadzorom. 

Komentirajte prvi

New Report

Close