United Group ulaže 293 milijuna eura u Srbiju

Autor: Poslovni dnevnik , 18. travanj 2018. u 13:53
Od 2014. kada je KKR kupio United Group u Srbiji je uložio 264 mil. eura

Vodeći kabelski operater u regiji nastavlja razvijati digitalnu infrastrukturu i nuditi nove usluge.

United Group, vodeći kabelski operater za usluge televizije, interneta, fiksne i mobilne telefonije u jugoistočnoj Europi, najavio je dodatna ulaganja u Srbiji od 293 milijuna eura u sljedećih pet godina.

United Group je od 2014. godine u većinskom vlasništvu fondova kojima upravlja vodeća svjetska investicijska kompanija KKR, dok je manjinski vlasnik EBRD. United Group, s 1881 zaposlenim u Srbiji, izgradio je ili iznajmio ukupno oko 15.800 km optičke mreže, ključne za razvoj srpskog gospodarstva.

Pruža i novu cloud uslugu koja omogućava malim i srednjim tvrtkama korištenje prednosti cloud infrastrukture na isplativ način.

"Od 2014. kada je KKR kupio United Group uložili smo 264 milijuna eura u Srbiji. KKR namjerava uložiti još 293 milijuna eura u sljedećih pet godina, što je izraz povjerenja u potencijale Srbije i napredak koji Srbija postiže u pravcu ekonomske reforme i pravnih standarda EU", izjavio je Johannes Huth, šef KKR EMEA.

Dragica Pilipović Chaffey, potpredsjednica za korporativne poslove United Groupa, dodaje da će nova investicija značajno povećati dostupnost visoko kvalitetnih digitalnih usluga koje United Group pruža u Srbiji. "Nastavljamo ulagati u digitalnu infrastrukturu koja je od velikog značaja za Srbiju", rekla je ona. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Srbija je privukla 12 puta više investicija nego što bi se moglo očekivati od ekonomije njezine veličine, mjereno visinom BDP-a, što je prema globalnom indeksu FT greenfield direktnih stranih investicija svrstava na prvo mjesto u svijetu.

New Report

Close