United Group planira rast u regiji od 20 mil. eura godišnje

Autor: Bernard Ivezić , 20. svibanj 2013. u 22:00
Totalna televizija želi ostati lider u segmentu satelitske payTV

Lani je prihod United Groupa, čiji je suvlasnik EBRD, bio 180 milijuna eura, a tvrde da su u Hrvatskoj posljednjih godina broj korisnika povećali 150 posto.

Fond Mid Europa Partners, koji se ovih dana protiv Agrokora natječe za Mercator, ima velike planove i u telekomunikacijskom poslovanju u jadranskoj regiji.

Mid Europa očekuje da će njegov operater United Group, koji je u Hrvatskoj vlasnik najveće satelitske televizije Total TV-a, te u Sloveniji, Srbiji i BiH najvećih kabelskih operatera Telemacha i SBB-a, u regiji godišnje rasti za najmanje 20 milijuna eura kroz organski rast i akvizicije.Lani je prihod United Groupa, čiji je suvlasnik EBRD, bio 180 milijuna eura. Po tom je pokazatelju riječ o jednom od najvećih konkurenata Deutsche telekoma i Telekoma Austrije u jadranskoj regiji.Robert Knorr, stariji partner Mid Europa Partnersa kaže da su otvoreni za razgovore s operaterima u Hrvatskoj, ali da zasad nemaju planove za preuzimanja. Unatoč tome, fond je ovih dana u Hrvatskoj ponovo aktivirao tvrtku Totalna televizija, koju nije držao u fokusu otkako mu je prije dvije godine propalo preuzimanje B.neta, najvećeg kabelskog operatera na hrvatskom tržištu."Nastaviti ćemo s distribucijom Total TV-a, jer smatram da u DTH segmentu imamo regionalnu komponentu i jedinstvenu programsku ponudu koja se sviđa hrvatskim korisnicima", kaže Knorr.

Dodaje da zasad ne planiraju ulaziti u druge segmente payTV ili telekom tržišta u Hrvatskoj. No, United Group u Hrvatskoj planira nuditi triple-play usluge, odnosno pakete koji objedinjuju televiziju, internet i telefon. Krešimir Lovreček, direktor Totalne televizije, potvrdio je da to imaju u planu te istaknuo da žele ostati lider u segmentu satelitske payTV."Usprkos krizi mi snažno grabimo naprijed i plan nam je da i u 2013., nastavimo dosadašnji rast i ostanemo lider po pitanju satelitske pay TV usluge na hrvatskom tržištu gdje smo u posljednjih nekoliko godina broj korisnika povećali za 150 posto", naglašava Lovreček.Koliko je to točno korisnika nije želio reći. No, sudeći prema njegovim izjavama to bi trebalo biti više od HT-a, koji je u godišnjem izvješću za 2012. naveo da ima 26.000 korisnika satelitske televizije. TotalTV svoje usluge planira nuditi slično kao i drugi alternativni operateri, odnosno koristit će postojeću telefonsku infrastrukturu putem bitstreama. 

Konsolidacija

Uložili 50 milijuna eura

Mid Europe je usmjeren na konsolidaciju svojih telekom investicija u regiji. Iz United Groupa poručuju da su u konsolidaciju i širenje lani uložili više od 50 milijuna eura. Pod okriljem ove tvrtke nalazi više od 15 kabelskih operatera u Sloveniji, Hrvatskoj, BiH, Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji

Komentirajte prvi

New Report

Close