Unatoč cijeni od 500 kn, ova majica je toliko tražena da ljudi mjesecima čekaju na nju!

Autor: Poslovni.hr , 08. prosinac 2013. u 18:20
Foto: American Giant promo

Ogromna popularnost jedne majice s kapuljačom nagnala je njenog proizvođača na otvaranje četiri nove tvornice.

Ogromna popularnost jedne majice s kapuljačom nagnala je njenog proizvođača na otvaranje četiri nove tvornice u zadnjih godinu dana, kako bi zadovoljio veliku potražnju, piše Business Insider.

American Giant mlada je tvrtka iz San Francisca koja je lani na tržište lansirala majicu ne baš male cijene od 89 dolara (gotovo 500 kuna). Krajem prošle godine, portal Slate proglasio ju je najboljom majicom s kapuljačom ikad napravljenom i od tada potražnja nezaustavljivo raste. Točnije, potražnja je toliko velika da na majicu treba čekati i do četiri mjeseca, ali unatoč tome, narudžbe ne prestaju. Kompanija, koja je prvotno imala samo jedan pogon u kalifornijskom Brisbaneu, u kratkom roku je otvorila tvornicu u Los Angelesu i još tri pogona u ruralnim predjelima Sjeverne Karoline te je počela s proizvodnjom dodatnog asortimana. Međutim, njihova majica s kapuljačom i dalje je glavna zvijezda.

Što zapravo majicu čini toliko poželjnom? Kupci jako hvale kvalitetu izrade i dizajn koji daje dojam kao da je majica skrojena po mjeri. Izrađena je od 100-postotnog pamuka, a korisnici također ističu njenu debljinu, toplinu i izdržljivost. "… možete osjetiti kvalitetu dok je nosite!", opisuje jedan od kupaca na web stranici American Gianta.

Za razliku od većine svoje konkurencije, American Giant proizvodi svoje majice isključivo u Americi te tvrdi kako se neće oslanjati na jeftiniju radnu snagu u inozemstvu, što je vjerojatno također pogodovalo pozitivnom imidžu kompanije i velikoj potražnji na matičnom tržištu.

Komentirajte prvi

New Report

Close