Unatoč aferi s dizelskim motorima, Volkswagen bilježi rekordnu prodaju i prihode

Foto: Reuters Foto: Reuters

Glasnogovornik VW-a odbio je komentirati izvješće. Kompanija sa sjedištem u Wolfsburgu službene će podatke o prodaji grupe za 2017. objaviti 17. siječnja, a temeljne financijske rezultate krajem veljače.

Prodaja Volkswagena (VW) prošle je godine vjerojatno porasla na oko 10,7 milijuna automobila, čime je zadržao prednost ispred Toyote kao najveći svjetski proizvođač automobila, izvijestio je list Bild am Sonntag, pozivajući se na interne procjene tog njemačkog automobilskog diva.

Podaci o većem broju isporuka širom grupacije, koja uključuje brendove Audi i Porsche, pridonijeli su po prvi puta prihodima većima od 220 milijardi eura, nakon rekordnih 217 milijardi eura u 2016. godini, navodi taj njemački list.

Glasnogovornik VW-a odbio je komentirati izvješće. Kompanija sa sjedištem u Wolfsburgu službene će podatke o prodaji grupe za 2017. objaviti 17. siječnja, a temeljne financijske rezultate krajem veljače.

U 2016. godini, prvoj punoj nakon skandala "Dieselgate", to jest varanja na testovima emisija plinova dizelskih vozila, prodaja grupe porasla je za 3,8 posto, na rekordnih 10,3 milijuna automobila, potpomognuta dvoznamenkastim skokom u Kini i rastom u Europi.

Japanska Toyota prošlog je mjeseca objavila procjene o prodaji 10,35 milijuna automobila širom svijeta u 2017. godini, putem svojih brendova Toyota, Lexus, Daihatsu i Hino, što je 2 posto više nego u 2016. Kompanija u 2018. očekuje rast prodaje na 10,5 milijuna automobila.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve