UN: Bez plana B protiv ebole, virus treba pobijediti

Autor: Poslovni.hr/Hina , 04. siječanj 2015. u 14:51
Reuters

Protiv ebole “nema plana B”, virus “treba pobijediti”, izjavio je novi šef misije UN-a za borbu protiv ebole Ismail Uld Šejk Ahmed.

Protiv ebole "nema plana B", virus "treba pobijediti", izjavio je novi šef misije UN-a za borbu protiv ebole Ismail Uld Šejk Ahmed, nakon što je epidemija hemoragijske groznice već odnijela više od 7.900 života.

"Nemamo plan B, moramo pobijediti virus", izjavio je dužnosnik UN-a po dolasku u Accru, citira se u priopćenju. "Radi se o svjetskoj krizi. Pred nama je nesumnjivo teško razdoblje, ali možemo uspjeti".

Šejka Ahmeda, Mauritanca, postavio je na čelo UN-ove misije početkom prosinca glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon, u zamjenu za Amerikanca Anthonyja Banburyja. U subotu je stigao u Accru da preuzme dužnost.

Misija ima sjedište u glavnom gradu Gane, a upravlja međunarodnim naporima oko pokušaja da se svlada najsmrtonosnija zaraza virusom ebole u povijesti.

Po najnovijim podacima Svjetske zdravstvene organizacija (WHO) objavljenima u srijedu za razdoblje do 28. prosinca, broj mrtvih u epidemiji ebole u Zapadnoj Africi prelazi 7.900 osoba, od ukupno više od 20.200 zabilježenih slučajeva u tri najpogođenije zemlje.

Komentirajte prvi

New Report

Close