Umjetni snijeg stiže na skijališta Jahorine

Autor: Poslovni dnevnik , 17. kolovoz 2017. u 14:39
Očekuje se produženje zimske sezone i više gostiju/Robert Anić/PIXSELL

Pred održavanje Zimskih olimpijskih igra mladih 2019. Olimpijski centar uložit će 41 milijun kuna u nove sadržaje.

Kompanija Olimpijski centar Jahorina (BiH) planira se dugoročno kreditno zadužiti kako bi financirala izgradnju novih sadržaja na Jahorini za koje su predviđena ulaganja od 10,3 milijuna KM (oko 41,2 mil. kuna), navodi se u prijedlogu Plana poslovanja društva za 2017. o kojem će na izvanrednoj sjednici odlučivati Skupština dioničara 31. kolovoza, izvještava Indikator.ba.  

Kako bi se ostvarila puna funkcionalnost Olimpijskog centra u produženju skijaške sezone i povećala sigurnost korisnika u OC Jahorina su zaključili da je potrebno žurno uložiti u uređenje postojećih skijaških staza i u izgradnju sustava za umjetno osnježavanje.  Planirano je da se cijelo skijalište pokrije sustavom za umjetni snijeg. Procijenjena vrijednost izgradnje umjetnog osnježavanja je 7 milijuna KM (oko 28 mil. kuna), čemu treba dodati i izgradnju akumulacije za oko 75 tisuća prostornih metara vode, za što je potreban milijun KM, te osiguranje dovoljne količine vode za vještačko osnježavanje, što traži još 700 tisuća KM.

 

28 milijuna

kuna stajat će potpuno pokrivanje skijališta sustavom za umjetni snijeg

Olimpijski centar Jahorina previđa i ulaganje 800 tisuća KM za uređenje staza, a što je preduvjet za izgradnju sustava umjetnog osnježavanja. Planirano je i ulaganje u uređenje hotela Bistrica i izgradnju ljetnih sadržaja, čime bi se značajno unaprijedile usluge. Kada je riječ o ljetnim sadržajima, bilo bi uloženo 400 tisuća KM u izgradnju adrenalinskog parka, teretana na otvorenom i sličnih sadržaja. Preostalih 275 tisuća KM bilo bi izdvojeno za nabavu skijaških objekata i opreme, nadogradnju IT sustava, te nabavu automata za karte.

Sva ova ulaganja su važna i zbog Zimskih olimpijskih igara mladih 2019. godine, koje će se dijelom održavati i na Jahorini. "Investiranje u OC Jahorina, s ciljem opstanka, razvoja i unaprjeđenja Olimpijskog centra, pozitivno bi utjecalo i na poslovno okružje i gospodarski razvoj lokalnih samouprava, promoviralo autohtoni turistički proizvod, utjecalo na životni standard stanovništva i potaknulo nova ulaganja u razvoj infrastrukture i cjelokupne regije", navodi se u prijedlogu Plana poslovanja Olimpijski centar Jahorina za 2017. godinu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close