Ulagači iz Emirata u Srbiji žele raditi lijekove, tjesteninu, pločice i hotele

Autor: Marija Crnjak , 01. svibanj 2014. u 16:28
Photo:Thinkstock

Dogovoreno je da predstavnici tri vodeće kompanije Emirata 19. svibnja posjete Srbiju, kako bi se upoznale s ekonomskim potencijalima.

Vodeće kompanije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ulaze u ozbiljne pregovore sa srpskom Vladom o ulaganju u farmaceutiku, prehrambenu industriju i hotelski biznis i proizvodnju građevinskog materijala. U radnoj posjeti u UAE trenutno se nalazi predsjednik Privredne komore Srbije Željko Sertić, koji se sastao s predstavnicima RAK Ceramics, najvećeg svjetskog proizvođača keramičkih pločica koji je pokazao interes za izgradnju nove tvornice u Srbiji, ili pak privatizaciju postojećih. Kako je objavljeno na stranicama srpske Privredne komore, njihova delegacija posjetila je proizvodne pogone kompanije koja zapošljava čak deset tisuća ljudi u okviru Emirata.

S izvršnim direktorom farmaceutske kompanije Julphar, najpoznatije u svijetu po proizvodnji kristalnog inzulina, predsednik Komore je razgovarao o inicijativi te kompanije za investiranje u postrojenja za proizvodnju lijekova u Srbiji. Izgradnja tvornice za proizvodnju instant tjestenina i privatizacija hotela u procesu restrukturiranja, bila je tema sastanka delegacije Komore s predsjednikom uprave Chaudhary Grupe, u čijem sastavu posluje kompanija Cinovation. Chaudary Grupa sa sjedištem u Nepalu bavi se brojnim djelatnostima, od ayurvede i edukacije do energetike, financija i telekomunikacija. 

Dogovoreno je da predstavnici tri navedene kompanije 19. svibnja posjete Srbiju, kako bi se upoznale s ekonomskim potencijalima. Dogovoreno je da se, uz podršku Komore organiziraju bilateralni razgovori sa predstavnicima srpskih kompanija koje su u žarištu interesa poslovne zajednice UAE.

Komentari (5)
Pogledajte sve

ključno je jedno – treba ići po ulagače. srbi su otišli u rusiju i emirate, makedonci također u emirate i čak u meksiko po carlosa slima i u indiju po subratu roya, crnogorci su otišli u london po rothschilda juniora, kosovo radi samo po sebi jer je nova država….svi hodaju po svijetu i dovlače ljude i nije im neugodno, a naši sjede i čekaju da netko dođe. pa jesu li oni normalni? pa ako već imamo te silne agencije, lijepo svakome u ruke avio-kartu i 5 dana hotela u dubaiu, mumbaiu, abu dhabiju, londonu, pekingu, hong kongu, singapuru i izvoli dovesti jednog ulagača. ako ne dovedeš, pakiraj se i idi doma. predsjednik države tek sad ide u turkmenistan. zašto tek sada? zašto se nije išlo prije. što je s azarbajdžanom? nisu li tamo nešto dogovarali? katar? što je s tim? gdje su poslovi? ide li se tamo i dalje ili sad misle da će ovi na koljenima doći da ulože ovamo?

A kad shvate, bit ce kasno a onda ce se i 200-250€ place ciniti kao jackpot na lotu….


doći će i kod nas,treba ih oslobodit poreza i da im nađemo radnike za plaću od 200-250 eura.pretpostavljam da bi se ti prvi javio za zaposlenje…

netočno. doći će kad lokalni šerifi prestanu tražiti mito. cijena rada nije presudna. političari srbije, bih, makedonije, crne gore i kosova shvatili su da nije vrijeme za primanje mita nego je vrijeme da primire narod novim zapošljavanjem. kad bude opet bilo love, bit će i viška za mito, ali trenutno to nije tako. naši nikako da shvate.

doći će i kod nas,treba ih oslobodit poreza i da im nađemo radnike za plaću od 200-250 eura.pretpostavljam da bi se ti prvi javio za zaposlenje…

New Report

Close