Ukrali pšenicu iz robnih rezervi

Autor: Poslovni dnevnik , 27. srpanj 2015. u 21:59
Nestala je pšenica kojom su se dva mjeseca mogli hraniti stanovnici grada veličine Sarajeva u slučaju prirodne katastrofe, ili rata

Nestala je pšenica kojom su se dva mjeseca mogli hraniti stanovnici grada veličine Sarajeva u slučaju prirodne katastrofe, ili rata.

Dvije privatne tvrtke iz BiH nezakonito su potrošile pšenicu iz robnih rezervi, vrijednu 1,8 milijuna KM. Šteta je mogla biti manja da je Federalna direkcija robnih rezervi zaustavljala krađu žitarica i bila aktivnija u sudskim sporovima za naplatu duga.

Nestala je pšenica kojom su se dva mjeseca mogli hraniti stanovnici grada veličine Sarajeva u slučaju prirodne katastrofe, ili rata. Federalna direkcija robnih rezervi je povjerila na čuvanje 3100 tona žitarice vrijedne 1,8 milijuna maraka mlinarskim firmama Žitopromet iz Mostara i Zlatna dolina iz Stoca.

Komentari (3)
Pogledajte sve


Lopine iz BiH vidjele kako su "naši" zamračili pšenicu i ispraznili silose pa i oni tako napravili?

Jel netko zna kako je to završilo kod nas ?

Jesu li nađene lopine ? Jeli nađena pšenica ?


ukratko,zadnja krađa za koju znamo, ona iz Đakovštine, Matić je umro, jedino tako je sigurno da neće ništa govoriti, Čobi je ogulio nešto krumpira, Pipunić u zakupu radi, mislim da je čak kupio iz stečaja, Todorić je unovčio brašno, za seljake stvarno ne znam, ali prema dosadašnjoj praksi, mislim da su popušili, kao i dioničari, Vlada se pita ? ( tko je popalio žito ? ) možda Vaso iz Maloga Rita

NACIONAL – 2008.

Ravnateljstvo za državne robne zalihe i upravljanje tom ustanovom jedna je od najbolnijih točaka cijele hrvatske politike u prošlom desetljeću, ali ponajviše aktualne vlade premijera Ive Sanadera. Nacional je prije nekoliko dana dobio uvid u neke tajne dokumente koji otkrivaju da Sanaderovu vladu stanje u državnim robnim zalihama najvjerojatnije uopće ne zanima. U državi se o tom pitanju godinama ne raspravlja, nitko pouzdano ne zna kako se tim zalihama gospodari, u kakvom su stanju, te može li Vlada hrvatskim građanima jamčiti tržišnu stabilnost u slučajevima velikih gospodarskih previranja, ili minimum namirnica u slučaju iznenadnih vremenskih nepogoda ili rata.

Vlada se vezano uz to ponaša dosta konformistički, najvjerojatnije zbog činjenice da je većina tih informacija klasificirana kao državna tajna, pa taj institut služi kao fantastičan paravan za nemarnost političara, a vjerojatno i za rašireni kriminal na raznim razinama poslovanja s državnim robnim zalihama. To najbolje pokazuje i dokumentacija koja je u Nacional pristigla prošli tjedan.

Nacional je stekao uvid u popis od 108 hrvatskih tvrtki koje su u posljednjih nekoliko godina oštetile državni proračun za čak 435.105.160 kuna. Riječ je o tvrtkama koje su to učinile poslujući s Ravnateljstvom za državne robne zalihe. One su kupovale iz državnih robnih zaliha raznu robu, ali je nikada nisu platile. Ravnateljstvo za državne robne zalihe taj je novac na kraju prestalo potraživati, najčešće zato što su te tvrtke završavale u stečaju.

— kraj citata—

Inače prva pljačka evidentirana koncem 2000. (Račanova vlada), a provedena (ono što se tada objavilo!) između čini mi se proljeća 1999. i ljeta 2000.
Šteta!? 30mio DM – početna cijena :O)
Naši, “naši”…

Prvi “naš” Ivan Milas 2000. – ne znam kakva je bila presuda i je li je bilo, ali to je kap u moru zaliha prema ovim “našima” gore ;O)

Lopine iz BiH vidjele kako su “naši” zamračili pšenicu i ispraznili silose pa i oni tako napravili?

Jel netko zna kako je to završilo kod nas ?

Jesu li nađene lopine ? Jeli nađena pšenica ?

New Report

Close