Đukanovićeva banka preuzima zgradu Montenegro Airlinesa

Autor: Poslovni.hr , 29. kolovoz 2016. u 22:01
Kupac poslovne zgrade u Podgorici bit će jvjerojatno hotel Ziya Veselina Pejovića, poduzetnika bliskog vlasti i vlasnika KAP-a

Prva banka, čiji je najveći dioničar brat crnogorskog premijera, aktivira hipoteku.

Zbog aktiviranja hipoteke za kredit kod Prve banke crnogorska nacionalna zračna kompanija Montenegro Airlines uskoro će ostati bez poslovne zgrade u glavnom gradu Podgorici, pišu Vikend novine.
Prema pisanju lista, već 27. srpnja ove godine moglo se naslutiti da je uprava kompanije odlučila prodati tu atraktivnu zgradu i zemljište koje se nalazi nedaleko od središta Podgorice, kada je nakon više od dvadeset godina adresa kompanije promijenjena s Beogradske 10 na Bulevar Svetog Petra 130.

Zbog aktiviranja hipoteke na nekoliko kredita koje je nacionalna zračna kompanija uzele kod Prve banke, čije je pokriće bila poslovna zgrada od 265 četvornih metara i zemljište od 502 kvadrata, ti atraktivni prostori mijenjaju vlasnika. Kako tvrde Vikend novine, kupac će najvjerojatnije biti hotel Ziya koji se nalazi u blizini zgrade Montenegro Airlinesa, te će kupovinom zaokružiti i povećati ponudu.

 

1,9milijuna eura

spreman je Pejović izdvojiti za zgradu Montenegro Airlinesa

Prema informacijama crnogorskih medija, za prostor Montenegro Airlinesa hotel Ziya u vlasništvo poznatog crnogorskog poduzetnika Veselina Pejovića spreman je izdvojiti 1,9 milijuna eura.

Iako navedeno izgleda kao uobičajena poslovna operacija, zapravo je riječ o izvanrednom primjeru kako se u Crnoj Gori vodi država i funkcionira gospodarstvo. Jer, najveći dioničar Prve banke je Aco Đukanović, brat crnogorskog premijera Mila Đukanovića, koji drži 41,46 posto dionica banke, a Montenegro Airlines je kompanija u državnom vlasništvu. Usto, Veselin Pejović poduzetnik je vrlo blizak vlasti, što pokazuje i to što je nedavno preuzeo jednu od najvećih crnogorskih kompanija tvornicu aluminija KAP. Prema pisanju Monitora, Pejović je tipičan predstavnik Đukanovićeva biznisa, koji je na krilima tranzicije od konduktera dogurao do kupca jednog od najvećih crnogorskih poduzeća.

Montenegro Airlines je kronični gubitaš, kompanija je u srpnju bila prisiljena unajmiti zrakoplov Boeing 737-300 od kompanije Air Serbia, kako bi nadomjestila privremeno ispadanje iz prometa jednog od dva svoja zrakoplova tipa Fokker F-100. pd

Komentirajte prvi

New Report

Close