Đukanovićev sin gradi malu HE u Crnoj Gori

Autor: Poslovni dnevnik , 21. svibanj 2015. u 22:00
Blaž Đukanović s roditeljima Lidijom i Milom Đukanović

U gradnju malih HE u Crnoj Gori uključilo se i nekoliko poduzetnika bliskih premijeru Milu Đukanoviću.

Blažo Đukanović, sin crnogorskog premijera Mila Đukanovića, preko svoje tvrtke BB Hidro predao je zahtjev Ministarstvu održivog razvoja i turizma za gradnju male hidroelektrane na vodotoku rijeke Raštak.

BB Hidro, čiji je Blažo Đukanović izvršni direktor, registriran je za proizvodnju električne energije, ali to nije jedino poduzeće u vlasništvu premijerova sina. Blažo Đukanović i Ivan Burzanović od ljeta 2011. imaju tvrtku BB Solar, čija je djelatnost postavljanje električnih instalacija. Posao s malim hidroelektranama u Crnoj Gori razvio ee u protekle dvije godine, a nekoliko vodećih crnogorskih poduzetnika bliskih premijeru Đukanoviću uključilo se u tu djelatnost, pišu Vijesti, navodeći tvrtku Hidro Bistrica, kojoj je jedan od osnivača kum premijera Vuk Rajković (tvrtka je u proceduri za elektranu na rijeci Bistrica), a male elektrane gradi i Hidroenergija Montenegro, pod vodstvom poduzetnika okupljenih oko Bemaxa i Olega Obradovića, također bliskog Đukanovićima.

Vlasnici malih elektrana dobit će status povlaštenog prizvođača i njihovu struju će otkupljivati Elektroprivreda CG, dok će taj trošak platiti svi potrošači preko dijela na računu za poticanje proizvodnje iz obnovljivih izvora energije. 

Komentirajte prvi

New Report

Close