Ugovorili izvoz hrane vrijedne 17 mil. €

Autor: Miroslav Kuskunović/Agrobiz , 17. rujan 2017. u 21:59
Voće iz Srbije tražena je roba u ruskim trgovinama/Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Prehrambene kompanije iz Srbije na međunarodnom sajmu WorldFood u Moskvi imale su 500 razgovora i sastanaka s potencijalnim partnerima iz Rusije i drugih zemalja.

Prehrambene kompanije iz Srbije na međunarodnom sajmu prehrane u Moskvi WorldFood dogovorile su nove izvozne poslove vrijedne preko 17 milijuna eura, objavila je Privredna komora Srbije (PKS).

Ruski federalni i regionalni trgovački lanci i distributeri jako su zainteresirani za proizvode iz Srbije i to od konditorske industrije, preko mesnih prerađevina, svježeg, smrznutog i prerađenog programa voća i povrća, do raznih vrsta napitaka i eko proizvoda, kaže direktor predstavništva PKS-a u Rusiji Dejan Delić. Nacionalni štand Srbije posjetila je delegacija Magnita, najvećeg ruskog trgovačkog lanca, čiji se plasman robe realizira kroz mrežu od 15.000 prodajnih objekata.

"U razdoblju od 2014. do 2016. godine Magnit je iz Srbije uvezao 187 milijuna dolara prehrambenih proizvoda, a kako su ocijenili menadžeri nabave tog lanca, suradnja sa srpskim kompanijama je stabilna i sigurna", objasnio je Delić. Predstavnici srpskih kompanija imali su čak 500 bilateralnih razgovora i sastanaka s potencijalnim partnerima iz Rusije i drugih država zainteresiranih za uvoz hrane iz Srbije.

Na sajmu prehrane u Moskvi, koji je održan od 11. do 14. rujna sudjelovalo je 1500 izlagača iz 65 zemalja na 23.000 četvornih metara izložbene površine. PKS, uz podršku UNDP-a u Srbiji i RAS-a, organizirala je nastup 15 srpskih tvrtki iz sektora proizvodnje i prerade voća i povrća, konditorskih i eko proizvoda, mesnih prerađevina i pića. 

Komentirajte prvi

New Report

Close