Ubrzala se prodaja stanova i vila u luksuznim resortima, a za to postoji i snažan razlog

Autor: Poslovni dnevnik , 28. kolovoz 2019. u 07:41
U Luštica Bayu jednosoban stan vrijedi 336.000 eura

U turističkim naseljima Porto Montenegro, Luštica Bay i Portonovi luksuzne nekretnine stoje od nekoliko stotina tisuća do 15 mil. eura.

Ove godine zabilježen je rast prodaje stanova i vila u najluksuznijim crnogorskim turističkim naseljima Porto Montenegro, Luštica Bay i Portonovi, rečeno je Pobjedi iz kompanija koje upravljaju tim resortima.

Brojni vlasnici skupih nekretnina odlučuju se na njihovo iznajmljivanje, dok ih neki raniji kupci prodaju jer je njihova tržišna vrijednost posljednjih godina povećana. Predstavnici kompanija objašnjavaju da se cijene nekretnina u resortima kreću od nekoliko stotina tisuća eura, pa do 15 milijuna eura, koliko stoje brendirane One&Only vile s privatnim plažama u resortu Portonovi, od kojih je nekoliko već rezervirano.

Zarađuju od iznajmljivanja
Iz kompanije Adriatic Marinas kažu da turističko naselje Porto Montenegro u Titvu u ponudi ima stanove različitih kategorija, od studio apartmana do penthausa. "Zadovoljni smo dosadašnjom sezonom kad je riječ o prodaji nekretninau, a praksa pokazuje da dosta vlasnika odlučuje kupiti stan nakon što neko vrijeme boravi u našem nautičkom naselju i marini", objašnjavaju iz Adriatic Marinas.

U Porto Montenegru trenutno su na tržištu apartmani u tri stambene objekta, od čega su dva u condo sustavu hotela Regent i zgrada Elena koja će biti otvorena za nekoliko tjedana. Studio apartmani kreću se od 269.625 do 283.625 eura, jednosobni su od 281.625 do 611.225 eura, dok trosobni apartman stoji nešto više od milijun eura. Najviše njihovih klijenata dolazi iz Ukrajine, Rusije, Velike Britanije, Turske, Njemačke, Poljske i Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali ima zanimanja i iz zemalja regije.

 

1 milijun

eura plaća se trosobni apartman u Porto Montenegru

Neki kupci stanove preprodaju nakon nekoliko godina jer se stan kupljen prije pet godina u Porto Montenegru sada može prodatii za 20% višu cijeni nego 2014. godine. Također, brojni vlasnici stanova u Porto Montenegru dok nisu u Tivtu svoje stanove iznajmljuju i tako ostvaruju značajan prihod. Prodaja nekretnina u proteklih sedam mjeseci odvijala se intenzivnije nego ranijih godina u istom razdoblju. I iz kompanije Luštica Development tvrde da posljednjih mjeseci prodaja nekretnina u turističkom naselju Luštica Bay ubrzava.

Do sada je prodano gotovo 300 nekretnina. Vlasnike je dobilo oko 90 posto stanova u novoizgrađenom Marina naselju, a u tom dijelu Luštica Baya trenutno su dostupni stanovi po cijeni od 336.000 eura, što je najniža cijena za jednosoban stan. Za obiteljske kuće i vile cijena se kreće od 850.000 do 2 milijuna eura za luksuzne Azara vile.

Došli kupci iz Turske i Malte
Prošle godine kupci nekretnina u Luštica Bayu došli su iz 17 zemalja. Najveće zanimanje pokazali su klijenti iz Njemačke, Austrije i Švicarske, zatim iz bliskoistočnih zemalja i ostalih država zapadne Europe.

Zanimanje pokazuju i građani iz zemalja regije i Crne Gore, kao i iz Rusije i država bivšeg SSSR-a. Pojavili su se čak i kupci iz turistički razvijenih zemalja poput Turske  i Malte. 

Komentirajte prvi

New Report

Close