Uber zaposlio direktora Obamine kampanje

Autor: Tomislav Pili , 20. kolovoz 2014. u 22:00
David Plouffe bio je i Obamin savjetnik/REUTERS

Kompanija s kontroveznom taksi aplikacijom traži način kako da promijeni javno mnijenje.

Nakon što im je i München, nakon Berlina i Hamburga, zatvorio vrata u Njemačkoj, kontroverzni Uber odlučio je angažirati Davida Plouffea, spin doctora koji je američkom predsjedniku Baracku Obami utro put prema prvom mandatu u Bijeloj kući.

Plouffe će biti zadužen za "peglanje" imidža kompanije koja je tvorac aplikacije za pametne telefone kojom se povezuju korisnici taksi usluga i prijevoznici. Međutim, prijevoznici ne moraju biti licencirani da bi koristili aplikaciju, što dovodi do masovnih prosvjeda taksista u kojem god se gradu Uber pojavi. Aplikacija je na zlu glasu i kod dijela gradskih vlasti, a posljednji grad koji je stopirao dolazak Ubera je München koji traži da svi koji se bave taksi prijevozom budu licencirani.

Unatoč tome Uber se snažno širi. Trenutno se može koristiti u 170 gradova svijeta, dok ih je samo ovoga proljeća bilo 100. Tako snažnoj ekspanziji obol je dala i financijska injekcija od 1,2 milijarde dolara. Plouffe ima zadatak ojačati ovaj brend, lobirati na političkoj razini te razviti podršku Uberu na terenu. Ne treba zanemariti da Plouffe ima dobre veze s američkim sindikatima što bi trebalo "omekšati" širenje Ubera u SAD-u. Kvalifikacije za novi posao Plouffe je dobio još 2008. kada je Obami pomogao izboriti demokratsku nominaciju za predsjedničkog kandidata nad favoriziranom Hillary Clinton. Nakon kratkotrajne epizode u Boeingu, Plouffe 2011. dolazi u Bijelu kuću na mjesto Obamina savjetnika.

Komentirajte prvi

New Report

Close