Uber traži pravdu na ‘Todorićevu sudu’

Autor: Tomislav Pili , 26. lipanj 2018. u 15:09
London je jedno od ključnih Uberovih tržišta/REUTERS

Do srijede saslušanje na Westminsterskom sudu zbog ukidanja dozvole.

Na Westminsterskom sudu koji je odlučivao o izručenju Ivice Todorića u ponedjeljak je započelo salušanje u vezi žalbe Ubera zbog ukidanja dozvole za rad u Londonu.

Ročište vodi sutkinja Emma Arbuthnot – koja je odlučivala i u Todorićevu slučaju – a trajat će do srijede.

Međutim, prema navodims Reutersa, sudska odluka očekuje se za nekoliko tjedana nakon završetka saslušanja. Nakon toga počinje teći još jedan žalbeni rok, pa bi do pravomoćnosti odluke može li Uber legalno nastaviti raditi na jednom od ključnih europskih tržišta moglo proteći i više od godinu dana.

Londonski prometni regulator TfL odbio je prošlog rujna obnoviti Uberu dozvolu za rad zbog neprijavljivanja teških kaznenih djela te propusta u sigurnosnoj provjeri vozača.

Div iz Silicijske doline žalio se na tu odluku. Iako Uber i dalje može raditi dok traje žalbeni postupak, značajno je poboljšao sigurnosne mjere. Uvedena je stalna telefonska linija za podršku te proaktivno prijavljivanje incidenata policiji.

Također je izmijenjen i dio višeg menadžmenta. Koliko je britanska prijestolnica bitna za kompaniju govori i podatak da od 50.000 Uberovih vozača u Britaniji njih 40.000 vozi u Londonu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close