U zimske centre otići će 130.000 srpskih skijaša

Autor: Poslovni dnevnik , 26. prosinac 2018. u 21:59
Za šestodnevni boravak na Kopaoniku potrebno je najmanje 600 eura po osobi

Domaći Kopaonik skuplji od nekih francuskih i talijanskih skijališta, ali njegova prednost je blizina.

Za skijanje u Srbiji treba izdvojiti gotovo kao i za neko prosječno skijalište u Italiji ili Austriji, ali aranžmani za Francusku mogu biti znatno jeftiniji od srpskih ski-centara.

Ipak, jedna od glavnih prednosti Kopaonika ili Zlatibora je blizina i dobro uređene staze.

No bez najmanje 600 eura po osobi nema šestodnevnog skijanja na Kopaoniku, pišu Večernje novosti.  S druge strane, šestodnevno skijanje u ožujku u La Plagni, u Francuskoj, s prijevozom, ski-pasom i smještajem, stoji oko 450 eura.

Skijanje u čuvenom francuskom ski-centru Tri doline, koji ima više od 600 kilometara vrhunski sređenih staza, s prijevozom, šestodnevnim ski-pasom i smještajem u četverokrevetnom apartmanu početkom siječnja iznosi oko 430 eura.

Boravak u talijanskom skijalištu Sestriere stoji oko 370 eura, a uključeni su prijevoz, smještaj u četverokrevetnom apartmanu i ski-pas. Preko agencija, ove zimske sezone, prema procjenama, na skijanje će otići 70.000 građana Srbije, a uz individualne odlaske bit će ih oko 130.000.

"Od domaćih destinacija najviše se traže Kopaonik i Zlatibor, dok su Tara i Divčibare zanimljive za zimski školski odmor", rekao je Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija. Rezervacije za Jahorinu ove godine porasle su 15%, a za Bugarsku 8%. 

Komentirajte prvi

New Report

Close