Talijanski Geox u Srbiji gradi tvornicu cipela vrijednu 15 milijuna eura

Autor: Rato Petković / VLM , 06. ožujak 2013. u 15:22
(Ilustracija: Thinkstock)

Geox će u Vranju na jugu Srbije otvoriti i oko 2.000 novih radnih mjesta.

Talijanska kompanija Geox, jedan od najvećih svjetskih proizvođača obuće, najavljujee kako će u svibnju početi s gradnjom tvornice cipela u  mjestu Vranje u srbiji. U taj posao Geox će uložiti 15 milijuna eura, što predstavlja najveće ulaganje jedne inozemne tvrtke u gradu na jugu Srbije.

Pored gradnje tvornice Geox će dovesti u Vranje više kooperanata, što će omogućiti otvaranje blizu 2.000 novih radnih mjesta. Više od polovice radit će u Geoxovoj tvornici, a preostali kod kooperanata. Prema ocjenji  gradonačelnika Zorana Antića, dolazak Geoxa omogućava oživljvanje grada u kojemu je pretvorbom državnih i društvenih poduzeća blizu deset tisuća građana ostalo bez posla, a  među njima se nalaze i radnici tvornice obuće „Koštana“.

Vranje je od Vlade dobilo 90 milijuna eura za uređenje slobodne carinske zone, a očekuje se još 53,8 milijuna eura za izgradnju ceste kojom će grad biti povezan s autocestom na Koridoru 10. Ti infrastrukturni radovi kao i tradicija Vranja u obućarskoj djelatnosti, bili su ključni u odluci Geoxa da u tom gradu izgradi tvornicu za proizvodnju obuće.

Geoxove cipele u Hrvatskoj su  poznate ponajviše po marketinškoj kampanji i sloganu- Cipele koje dišu.

Komentirajte prvi

New Report

Close