U tvornicu dječje hrane u Dobanovcima uložili 34 milijuna eura

Autor: Poslovni dnevnik , 30. listopad 2018. u 21:59
Foto: Getty Images

Greenfield investicija srpskih ulagača zapošljavat će 300 radnika, a proizvode će izvoziti na tržišta regije i ZND-a.

Tvornica dječje hrane Baby Food Factory otvorena je u Dobanovcima pokraj Beograda, a riječ je o greenfield investiciji domaćih ulagača vrijednoj 34 milijuna eura, javlja portal eKapija. U prvoj fazi u tvornici je već zaposleno više od 100 stručnjaka različitih profila, a plan je da do kraja 2020. bude više od 300 radnika.

Prema riječima izvršnog direktora kompanije Željka Ciganovića, tvornica je opremljena najsuvremenijom tehnologijom za proizvodnju dječje hrane, u šest različitih kategorija.

On je naveo da će proizvodi u prvoj fazi biti plasirani na tržište jugoistočne Europe i na tržište Zajednice neovisnih država (ZND), a u sljedećoj fazi planirano je da se proizvodi plasiraju u sve zemlje jugoistočne Europe, uključujući Rumunjsku, Bugarsku, Hrvatsku i Sloveniju. Proizvodi ove kompanije na tržištu Srbije naći će se već od 1. studenoga, a dnevni kapacitet je 50 tona hrane brenda “nutrino”.

Jedan od vlasnika kompanije Baby Food Factory Milica Sočanac rekla je da je cilj mlađe generacije tri obitelji koje su pokrenule otvaranje tvornice da nastave viziju svojih roditelja. “Želimo proizvoditi, širiti poslovanje i zaposliti još veći broj ljudi”, rekla je Sočanac, objašnjavajući da su se predstavnici mlađe generacije tri obitelji obrazovali i usavršavali u inozemstvu, ali da su ipak željeli da njihova budućnost bude u Srbiji. Baby Food Factory ponudit će kompletan asortiman dječje hrane.

Proizvodni pogon tvornice prostire se na 33.500 četvornih metara, od čega je 13.600 četvornih metara pod krovom, što je veličina od oko dva i pol nogometna stadiona.

Komentirajte prvi

New Report

Close