U Trnovi uskoro tvornica flaširane vode

Autor: Poslovni dnevnik , 11. veljača 2018. u 10:09
Foto: Thinkstock

Općina dobiva novu proizvodnju s 20 radnika.

Kompanija Ruding iz istočnog Sarajeva uložiće 2 milijuna konvertibilnih mara u tvornicu za proizvodnju flaširane vode u općini Trnovo, prenosi internetski portal eKapija.

Kako je za eKapiju potvrdio načelnik Trnova, Dragomir Gagović, očekuje se da će tvornica biti otvorena početkom svibnja.

"Investitor će uskoro rregistrirati tvrtku u Trnovu, a u tvornici će biti zaposleno oko 20 radnika", potvrdio je za eKapiju Gagović.

Načelnik Trnova je rekao da investitor već ima ugovorene poslove za izvoz vode u inozemstvo. Osim ove investicije, Trnovo će dobiti četiri male hidroelektrane, od kojih će jedna (Bogatić 2) imati snagu od 9,96 MW, a preostale tri, na lokalitetu Podivič imat će snagu od po 2 MW. 

Njihovo puštanje u pogon očekuje se tijekom godine. Takođe, u mjesnoj zajednici Kijevo gradit će se protočna hidroelektrana od 250 kW, kao i hidroelektrane na rijekama Bijela i Hrasnica. 

Također, tri kompanije iz Bosne i Hercegovine odlučile su se na ulaganje u drvni sektor ove općine i tijekom 2018. godine zaposlit će oko 35 radnika. Radi se o proizvodnji peleta, oblovine, kao i preradi ogrijevnog drveta i njegovo ppakiranja za potpalu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close