U Subotici nova tvornica autodijelova

Autor: Poslovni.hr , 07. rujan 2017. u 22:00
Talijani već imaju klijente u subotičkoj industrijskoj zoni, Fotolia

Kompanija Caminada u Vojvodini počela gradnju svog prvog pogona izvan Italije.

Predsednik Pokrajinske vlade Vojvodine Igor Mirović i vlasnik talijanske kompanije Caminada Aldo Caminada položili su jučer u industrijskoj zoni Mali Bajmok u Subotici temeljni kamen za izgradnju tvornice, prve koju ta kompanija gradi izvan Italije. Izgradnja tvornice je prva faza investicije koja obuhvaća izgradnju hale od 3000 četvornih metara, dok će u sljedećih pet godina investicija dosegnuti vrijednost od 5 milijuna eura i zaposliti do 70 radnika, javlja portal Subotica.com.

 

5milijuna eura

uložit će Caminada u sljedećih pet godina

“Tvornica se gradi u Srbiji zahvaljujući vlasti koja je omogućila da za šest mjeseci od kupovine zemljišta počinje izgradnja pogona za termoplastičnu izradu kalupa putem injekcijskog ubrizgavanja”, rekao je Aldo Caminada. Ta kompanija bavi se proizvodnjom i oblikovanjem plastičnih dijelova koje se koriste u automobilskoj industriji. Mirović je zahvalio na Aldu Caminadi na odluci da investira u Vojvodini, dodajući da je prije godinu dana u pokrajini bilo nešto manje od 19% nezaposlenih, a da ih je danas manje od 13% i da dobar odnos sa stranim investitorima predstavlja primjer koji pokazuje sliku nove Vojvodine. Najavio da će Razvojna agencija Vojvodine uskoro pokrenuti prvi javni natječaj za dodjelu poticaja, te da očekuje da će domaće i strane kompanije dobiti dodatni impuls.

“Želimo se proširiti za 10.00 kvadrata za nekoliko godina. Ovo je tek prva faza, a u drugoj i trećoj planiramo povećanje broja zaposlenih. Investiramo ovdje jer već imamo klijenta u industrijskoj zoni, tvrtku Ametek. Možemo doći i do novog klijenta, tvrtke Dunkermotoren, partnera Ameteka, a mamo klijenta i u Mađarskoj”, dodao je Caminada.      

Komentirajte prvi

New Report

Close