U Srbiji sajam pod sloganom: Mjesto na kojem muškarci plaču od sreće

Autor: Poslovni.hr , 20. ožujak 2015. u 16:40
Thinkstock

Srbija ima veliki potencijal u razvoju automobilske industrije.

Međunarodni salon automobila pod sloganom "Mjesto na kojem muškarci plaču od sreće", koji je okupio oko 400 izlagača iz 26 zemalja, otvoren je danas u Beogradu, a ministar privrede Željko Sertić je tom prilikom poručio da Srbija ima veliki potencijal u razvoju automobilske industrije. Sertić je istaknuo da je ta manifestacija najveća i najstarija u regiji i da je jedina koja je od 2008. do danas preživjela krizu i uspjela se održati na istom nivou, te da u njoj i daljesudjeluju najznačajnije svjetske kompanije automobilske industrije.

Ministar je kazao, objavio je Tanjug, da su prošle godine ukupni prihodi kompanija u sektoru automobilskoj industriji bili veći od dvije milijarde eura. Sertić je naveo da je auto industrija u Srbiji stara gotovo 75 godina i među granama je koja ima najviše potencijala za industrijski i razvoj ekonomije.

Djelatnost 271 poduzeća u Srbiji, rekao je on, direktno je vezana za autoindustriju, ne računajući osiguravajuća drušva, banke, asocijacije i druge uslužne delatnosti. Ministar je obišao štand Fiata i sjeo u Fiat 500l koji se proizvodi u Kragujevcu sa pogonom na metan.
 

Komentirajte prvi

New Report

Close