U Srbiji predstavništvo Huayi Wind Energyja

Autor: Poslovni.hr , 15. svibanj 2016. u 21:59
Huayi Wind Energy ima sedam industrijskih parkova, Foto: PD

Kineska tvrtka ulazi na regionalno tržište.

Kineska kompanija Huayi Wind Energy, koja proizvodi i prodaje sustave za korištenje snage vjetra i projektiranjem vjetroelektrana, otvorila je predstavništvo u Beogradu, javlja portal eKapija.com.

Predrag Petronijević, direktor regionalnog predstavništva kineske kompanije, rekao je da dolazak Huayi Wind Energyja u regiju znači dobitak pouzdanog partnera, koji će unaprijediti iskorištenost obnovljivih izvora energije, a posebno vjetroparkova, koji su jedan od prioriteta Srbije. Cilj Srbije je da do 2020. godine poveća udio korištenja obnovljive energije na 27%. Prema njegovim rečima, u Srbiji postoji velika potreba za izgradnjom vjetroparkova i Huayi Wind Energy uskoro će postati jedan od značajnih poslovnih partnera u Srbiji,Jang Suemin, predstavnik kompanije, rekao je da na temelju njihovih procjena Srbija i regija imaju veliki potencijal za korištenja snage vjetra, zbog čega su i došli u Srbiju. “Od ove godine želimo povećati razvoj na inozemnim tržištima”, rekao je Jang Suemin.

Huayi Wind Energy raspolaže imovinom vrijednom više od 140 milijuna eura, a od osnivanja ulaže u tehnologiju proizvodnje i ima sedam industrijskih parkova te centar za izvoz opreme u Šangaju.

Komentirajte prvi

New Report

Close