U Sloveniji od iduće godine više stope poreza na poslove osiguranja i financijske usluge

Autor: Poslovni.hr/Hina , 20. listopad 2014. u 14:08
Thinkstock

Stope poreza na poslove osiguranja i na financijske usluge u Sloveniji će se s 1. siječnja iduće godine povećati sa sadašnjih 6,5 posto na 8,5 posto.

Stope poreza na poslove osiguranja i na financijske usluge u Sloveniji će se s 1. siječnja iduće godine povećati sa sadašnjih 6,5 posto na 8,5 posto, prema prijedlogu zakona što ga je u ponedjeljak objavilo ministarstvo financija, a o kojemu još treba odlučiti parlament.

Poslovni list "Finance" komentira da se nova vlada premijera Mire Cerara ne usuđuje izvesti previše rezova u javnu potrošnju te da umjesto toga planira podići više poreznih stopa i pristojbi čime se, kako navodi list, dodatno jača birokratski aparat.

Slovenska vlada u subotu je na posebnom savjetovanju o proračunu u ovoj i idućoj godini definirala da osnovna postavka za iduću godinu mora biti znatno smanjenje proračunskog deficita na planiranih 2,8 posto BDP-a. Ministar financija Dušan Mramor izjavio je prošli tjedan da će nova vlada raditi na daljoj konsolidaciji javnih financija, ali da mjere štednje neće biti onako drastične koliko neki najavljuju iako će se, kako je rekao, svi morati nečega odreći.

Sindikati javnih službi negativno su reagirali na neke najave da bi plaće u javnom sektoru iduće godine trebalo smanjiti za tri posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close