U Sarajevu uskoro prvi Teslin punjač

Autor: Poslovni dnevnik , 13. lipanj 2017. u 21:59
Prvi Super punjač bit će u Sarajevu

Superchargeri su priključci koji pune Teslina vozila nekoliko puta brže nego druge vrste naplatnih postaja za električna vozila.

Američka automobilska kompanija Tesla planira otvoriti prvi Super punjač (Supercharger) za punjenje električnih vozila u Bosni i Hercegovini, javlja Indikator.ba.

Na svojoj interaktivnoj mapi, kao destinacija za punjač navedeno je Sarajevo, uz napomenu da je otvaranje uskoro.  Kompanija Tesla je nedavno na svojoj interenetskoj stranici objavila planove o prvim Super punjačima za punjenje električnih vozila u šest zemalja jugoistočne Europe do kraja godine.  Po tri naplatne postaje bit će izgrađene u Rumunjskoj i Srbiji, te po jedna u Bugarskoj, Bosni i Hercegovini, Makedoniji i Moldaviji.

Tesla također povećava broj naplatnih postaja u Hrvatskoj na šest.  Superchargeri su priključci koji pune Teslina vozila nekoliko puta brže nego druge vrste naplatnih postaja za električna vozila. Od predstavljanja punjača 2012., Tesla je izgradio više od 5400 Super punjača s ciljem omogućavanja putovanja na duge udaljenosti.  Tvrtka namjerava udvostručiti njihov broj na globalnoj razini na više od 10.000. Također, želi proširiti svoju mrežu odredišta za punjenje, gdje instalira punjače u partnerstvu s hotelima, restoranima i garažama, sa 9000 na 15.000 priključaka. 

Komentirajte prvi

New Report

Close