U ovoj zemlji možete zaraditi i do 5000 eura mjesečno: Traže se radnici za tri najdeficitarnije struke

Autor: VLM , 05. lipanj 2019. u 11:48
Foto: Getty Images

Kao i brojne druge razvijene zapadne zemlje, i Švedska traži fizičke radnike. Čak i za posao “bauštelca” plaća nije mala – doseže i do 3380 eura. Ugostiteljstvo? Oko 2900 eura.

IT-jevci, profesori i građevinci tri su najdeficitarnije strke u Švedskoj, a poslodavci za ta radna mjesta nude plaće i od nekoliko tisuća eura, piše srpski Blic.

Na popisu od 72 deficitarnih zanimanja su i liječnici i medicinsko osoblje. Liječnička plaća iznosi oko 5000 eura neto, dok razni medicinski radnici dobiju i do 3400 eura. 

Primanja radnika u IT industriji kreću se od 3350 do 3750 eura, a mjesečna primanja nastavnika i profesora iznose oko 2370 eura.

Kao i brojne druge razvijene zapadne zemlje, i Švedska traži fizičke radnike. Čak i za posao "bauštelca" plaća nije mala – doseže i do 3380 eura. Ugostiteljstvo? Oko 2900 eura.

Na popisu deficitarnih zanimanja su i razni inženjeri, a njih u Švedskoj čeka plaća od oko 3000 eura.

Otvorena su i radna mjesta za psihologe, rudare, zubne higijeničare, soboslikare, stakloresce, komercijaliste ili operatere u pozivnim centrima različitih profila čija mjesečna primanja variraju od 2500 do 3000 eura, navodi Blic.

Komentari (3)
Pogledajte sve

autor je zaboravio napisati jednu vaznu stvar. Barata bruto iznosima

Baš su čudni.
Ne traže niti jednog državnog službenika.

I naravno opet o emigraciji. Bas me zanima zasto poslovni isto kao vecernjak dnevno objavi minimalno jedan clanak u kojem se radi o tome kako je dobro u drugim zemljama. Jel vas netko placa ili to radite zbog citanosti? Drzava vam stvarno treba zabranit objavljivanje takvog smeca.

New Report

Close