U Mariboru 5.000 radnih mjesta i tvornica električnih automobila

Autor: Poslovni.hr/Hina , 20. listopad 2014. u 15:37
Thinkstock

Mariborski gradonačelnik Andrej Fištravec, čija su obećanja prije jučerašnjih lokalnih izbora na kojima je uvjerljivo pobijedio neki mediji nazvali nerealnim…

Mariborski gradonačelnik Andrej Fištravec, čija su obećanja prije jučerašnjih lokalnih izbora na kojima je uvjerljivo pobijedio neki mediji nazvali nerealnim, potvrdio je u ponedjeljak da i dalje stoji iza njih, a među ostalim i iza tvrdnje da će u četiri godine stvoriti 5.000 novih radnih mjesta u gradu gdje je nezaposlenost najveći problem.

U razgovoru za slovenske medije Fištravec je u ponedjeljak rekao da i dalje smatra kako je u gradu moguće stvoriti 5.000 novih radnih mjesta, preko start-up poduzeća, socijalnih poduzeća, građevinarstva i turizma, ali i putem nekih velikih projekata za koje su zainteresirani kineski investitori, a riječ je o planiranoj tvornici električnih automobila za europsko tržište.

"Tvornica električnih baterija u Mariboru, koju planiraju investitori iz Kine, samo je prva faza za novu automobilsku industriju – proizvodnju električnih vozila", rekao je Fištravec, dodavši da investitor iz Kine, koji će u Sloveniji proizvoditi baterije za električne automobile, posjeduje i cijelu tehnologiju za izradu električnih vozila.

U Mariboru će isto tako, najavio je Fištravec, biti osnovano međunarodno sveučilište, kako je u predizbornim sučeljavanjima i obećavao. "To je u fazi planiranja, već sam vidio i konkretan idejni projekt", kazao je Fištravec.

On je na čelo Maribora prvi put izabran lani na prijevremenim izborima, nakon što je ostavku zbog nasilnih prosvjeda protiv korupcije u gradskoj upravi podnio prijašnji gradonačelnik Franc Kangler.

Na izborima u nedjelju Kangler je dobio manje od četvrtine glasova pa će Fištravec sada moći obavljati puni načelnički mandat od četiri godine. U gradskom vijeću ima oko trećine svojih članova.

 

Komentari (1)
Pogledajte sve

[emo_palacg]

New Report

Close