U Luci Kotor parkiranje autobusa za 59,5 eura

Autor: Poslovni dnevnik , 14. travanj 2015. u 22:00
Autobusi su u luci dočekivali goste s kruzera

Cijena parkiranja izletničkih autobusa turističkih agencija dosad je stajala 11,9 eura.

Neočekivano povećanje cijena usluga Luke Kotor za parkiranje autobusa agencijama koje preuzimaju putnike s kruzera dovelo je u pitanje poslovanje brojnih turističkih agencija i kompanije koje dovode brodove u Kotor, piše portla CdM.

Luka je do sada po autobusu naplaćivala 11,9 eura s uračunatim PDV-om, dok će sada cijena iznositi 59,5 eura. Cijena parkiranja po autobusu u Dubrovniku iznosi oko 10,7 eura, a u Splitu 8,7 eura. Milena Raičković, generalna tajnica Crnogorskog turističkog udruženja (CTU), rekla je da poskupljenje od 400% turističkim agencijama predstavlja nepremostivu prepreku za realizaciju izletničkih programa, budući da turističke agencije partnerima, kruzing kompanijama, moraju poslati ponude i do godinu dana prije realizacije.

 "Usto, ugovori s kruzing kompanijama potpisuju se na rok od najmanje dvije do tri godine. Odluka Luke Kotor da se cijena ulaza autobusa poveća na 59,5 eura je nešto što nam najmanje treba u ovoj sezoni", rekla je Raičković. Turističke agencije očekuje i smanjenje prostora u luci za parkiranje autobusa, moći će se parkirati najviše šest autobusa jer se prostor za parkiranje pregrađuje. Dosad su turističke agencije mogle u prostoru Luke Kotor parkirati dvadesetak autobusa, što je znalo biti premalo za prihvat gostiju s brodova u danima kada su istovremeno dolazila tri ili četiri kruzera. 

Komentirajte prvi

New Report

Close